8. des
STENGT: Det er ikke bare lett å frakte en båt når veien til den er stengt. (Illustrasjonsfoto fra arkiv)
 
Vurderer om russerfiskerne reelt var i nød da de landet på grensestranda
Påtalemyndigheten skal bestemme om det blir bot, etter at russere havnet på feil side i snøstorm. I mellomtiden skaper båten deres litt hodebry.

Publisert: 18.apr.2017 15:52
Oppdatert: 23.okt.2017 11:18

Politiet er stort sett er ferdige med etterforskningen av de to russiske fiskerne som ble tatt for ulovlig grensekryssing i påskehelga. Det forteller stasjonssjef Hans Møllebakken ved Kirkenes politistasjon.

- Nå venter vi på påtalemyndighetens bestemmelse om det de gjorde var innenfor nødretten eller ikke. Om det blir noen straff, er det snakk om bøter, sier Møllebakken.

Snøstorm

De to fiskerne hadde dratt ut fra Liinakhammari inne i Petsjengafjorden for å fiske, da de kom ut for snøstorm. Ifølge Møllebakken seilet fiskerne seg vill i været, og de visste ikke at de var på norsk side da de kom til Grense Jakobselv. De skal uansett ikke ha hatt noe særlig valg.

- De var fri for bensin, og den norske siden var det eneste stedet med sandstrand i nærheten. De tok seg etter hvert inn i en hytte, og tok kontakt med russisk side. Russerne tok kontakt med oss, og vi hentet fiskerne, forteller stasjonssjefen.

Fiskerne ble avhørt av politiet, før de ble sendt tilbake til russisk side søndag kveld. Båten ligger i skrivende stund fremdeles ved Grense Jakobselv.

Vanskelig båtlevering

Grensekommissær Roger Jakobsen jobber med å koordinere overlevering av båten til russisk side.

- Vi skal levere den så snart det er praktsk mulig. Det er litt kinkig med den manglende veiforbindelsen til området nå på vinteren. Så vi må se om vi får mannskap til å ta båten direkte over til russisk side, om vi tar den til Kirkenes og sender den med bil, eller noe annet, sier han.

Uansett krever det koordinering med russerne og godt vær. Det førstnevnte jobber Jakobsen med, og været er ikke spesielt samarbeidsvillig i skrivende stund, med fortsatt ruskete forhold.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no