10. des
FULLT KJØR: Daglig leder Ådne Jenssen (foran) var glad for å få bilene på plass. Bak er tre av elektrikerne: Espen J. Bersås, Christian Bordi og Andreas Sotkajærvi.
 
Nytt elektrofirma ser muligheter for vekst i Kirkenes
Nystartede Haneseth Kirkenes håper å mer enn fordoble sin nåværende stab.

Publisert: 06.nov.2014 11:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:44

13. oktober ble selskapet Haneseth Kirkenes opprettet. Tre uker etterpå, tirsdag denne uka, kom endelig de offisielle jobb-bilene til bedriften på plass for Haneseth Kirkenes: Én bil til hver av elektrikerne som skal ut på oppdrag.
Håpet til bedriftslederne er at de fem som jobber i Kirkenes-avdelingen i dag skal bli inntil ti-tolv stykker innen rimelig tid. De er altså ikke i tvil om at det er plass til flere elektrikere i Sør-Varanger.

– Vi er i full gang, og det har vært brukbart med oppdrag så langt, sier daglig leder Ådne Jenssen. Han og de andre som jobber i avdelingen har vært elektrikere i Kirkenes fra før av, og er kjent i markedet.

– Vi jobber både mot E-verk, industri og boliger, og i både høy- og lavspentanlegg, samt med tele- og datainstallasjoner, altså i hele spekteret.

Vekstplasser

Haneseth-gruppen har hovedkontor i Bodø, der hovedselskapet fungerer som paraply for bedriftene rundt om i landet. Det opprettes egne aksjeselskap rundt om, som alle har Haneseth-gruppen som hovedeier.
Det er fra før av avdelinger fra Mo i Rana i sør til Tromsø i nord. Kirkenes er deres første bedrift i Finnmark.

– Det har vært et mål i et par-tre år å komme seg til Finnmark. Vi satser på ett firma til om et års tid, sannsynligvis i Hammerfest eller Alta, og da dekker vi hele Nord-Norge, sier konsernleder Per Gårseth. Han ser muligheter for vekst i Kirkenes.

– Vi prøver å analysere hva som skjer og hva som kan ligge i framtiden forskjellige steder, og etablerer oss på vekstplasser. Vi tror det kan bli en del aktivitet med handelen til Russland, det nye sykehuset og oljeaktivitet utenfor, forteller Gårseth.

Han påpeker imidlertid at de ikke ønsker seg ut i havet. Haneseth-gruppen ser heller mot aktiviteten som følger på land.

Tilfeldig rekkefølge

At Kirkenes kom før andre steder i Finnmark, var ganske tilfeldig.

– Vi var her og sonderte terrenget og lette etter installatører. Da kom vi i kontakt med Ådne Jenssen, og det tulla litt på seg, sier konsernlederen.

Normalt sett kjøper Haneseth opp andre selskap for å utvikle dem. Med Jenssens involvering ble det i stedet et nytt selskap. Det er basert i Kirkenes, og Gårseth forsikrer at selskapets filosofi er å handle og støtte lokalt.
Det skal også bli lokalt medeierskap i aksjeselskapet Haneseth Kirkenes.
Haneseth-gruppen har totalt 223 ansatte fordelt på selskapene i Nord-Norge. De omsatte for 223 millioner kroner i 2013, ifølge Gårseth.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no