13. des
BASE: Her ser vi Knut Kristoffersen og Lars Paulsen i Avinor, og Dag Runar Wikeland, Anders Røsok og Erlend Hatteberg i CHC Helikopterservice, i forbindelse med oppstart av basen i november.
 
«Ørnen»-boring uten resultater
Helikopterflygingen fra Kirkenes avsluttes tidlig. Lufthavnsjefen har ikke fått signaler om mer helikopterdrift ennå.

Publisert: 04.jan.2016 15:52
Oppdatert: 23.okt.2017 10:59

Nettstedet iFinnmark melder om at det ikke ble funnet nok olje eller gass på Ørnen-oljefeltet nordøst for Berlevåg.

Det har vært leteboring i området siden november, der mannskapet har blitt flydd til riggen fra en midlertidig helikopterbase på Kirkenes lufthavn.

Nyheten kommer opprinnelig fra Oljedirektoratet. De meldte om resultatet nyttårsaften. Direktoratet melder om at det ble funnet noe olje og gass på Ørnen-feltet, men det antas å være så lite at det ikke er verdt å drive med uthenting.

Midlertidig base

Dette betyr at helikopterbasen på Kirkenes lufthavn avvikles én til to uker tidligere enn ventet, forteller lufthavnsjef Knut Kristoffersen. Basen var midlertidig, og bare ment i forbindelse med Ørnen-feltet.

– På signalene jeg har fått, avsluttes helikoptertransporten i løpet av denne uka. Det er litt tidligere enn forventet. De startet i midten av november, og skulle holde på i omtrent to måneder, sier han til SVA.

Kristoffersen har ikke fått noen videre signaler om helikopterdrift fra Kirkenes, per mandag.

– Slik jeg har forstått det, avgjøres det i den 23. konsesjonsrunden. Dette er jo ikke den beste tiden for oljebransjen, sier han.

3 kilometer

Det ble boret ned til 3184 meter i Ørnen-feltet, i et område der det er 288 meter ned til havbunnen. Brønnen blir nå permanent plugget og forlatt, ifølge Oljedirektoratet.

Det ble gitt tillatelse til å bore brønnen i 22. konsesjonsrunde. Brønnen ble boret av Transocean Arctic, som nå drar videre nordvest i Barentshavet, til et av feltene fra konsesjonsrunde 21.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no