10. des
JOBBER VIDERE: Bostyrer Leif Petter Madsen jobber videre med gruvekonkursen. Fremdeles er ansatte i sving med å stenge ned anlegget.
 
Selger siste malmen fra gruva
– Men mulige kjøpere av gruva er ikke avklart, forteller bostyrer Leif Petter Madsen.

Publisert: 27.nov.2015 14:50
Oppdatert: 23.okt.2017 10:58

Det er nå en drøy uke siden de rundt 380 ansatte ved Sydvaranger Gruve fikk beskjed om at det var kroken på døra for selskapet. Nå jobbes det med å finne nye kjøpere og sikre anlegget.

Selger malm

Deriblant er man i ferd med å selge varelageret - altså siste rest av malm. Denne vil, ifølge Madsen bli skipet ut i løpet av desember.

– Både folk fra boet og virksomheten jobber nå for fullt med å registrere eiendeler og sikre anlegget, forteller Madsen.

Rundt 20 Sydvaranger-ansatte er fremdeles i aktivitet per fredag ettermiddag. Fra og med neste uke vil dette antallet være ned i 10-12. Da avisa besøkte verket i Kirkenes for en uke siden, var arbeidet med nedstenging og rengjøring av utstyr allerede i gang.

– Men det vil fremdeles være ansatte til stede for å gjøre vedlikehold og vakthold. Spesielt i Bjørnevatn er det mye utstyr, sier han.

Ikke svart-hvitt

Som kjent er det flere som har meldt sin interesse i å kjøpe gruva, men arbeidet har ikke kommet lenger siden sist Sør-Varanger Avis skrev om saken.

– Det er interessenter. Noen vil gjøre om driften, mens noen vil fortsette slik det var. Det er helt vanlig, forteller den erfarne bostyreren.

– Er det vanskelig å selge en gruve med gjeld og masse gråberg?

– Det er ikke slik at det ikke finnes malm der, og selv om det er mye gråberg, er det også noe å utvinne, sier Madsen som mener det ikke er så svart-hvitt som det har blitt framstilt i media i kjølvannet av konkursen.

– Og det er det nok ikke bare ledelsen, men også mange av de ansatte som mener, sier han.

Vi må se på hva de forskjellige kjøperne ønsker å gjøre med anlegget, avslutter Madsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no