20. okt
 
Nykommer Branko ble helten da BIL og KIF skapte cupdrama
Sju mål og overtidsdrama da Bjørnevatn og KIF møttes til NM-kvalifisering.

Publisert: 03.mar.2018 20:40
Oppdatert: 05.mar.2018 10:30

Den tidligere Norild-spilleren ble matchvinner for Bjørnevatn i ekstraomgangene.

Kampen ble spilt i Finnmarkshallen i Alta lørdag kveld, og det så lenge ut til at KIF skulle klare brasene mot den nye storebroren i Sør-Varanger-fotballen.

I år spiller BIL i tredje divisjon, mens KIF er i fjerde.

Snudde kampen

60 minutter inn i kampen ledet bylaget 2-1, og hadde første runde i cupen i sikte. Men Bjørnevatn ville det annerledes, og både utlignet og dro ifra med ett mål i løpet av siste del av omgangen.

Men da det så ut som BIL skulle trygge seieren, fikk KIF en stor sjans som keeper Sarunas Jurevicius slo ut til corner. Den corneren satte Jørgen Nilsen Jerijærvi i mål etter noe klønete forsvarsspill av Bjørnevatn.

Kristoffer Pettersen hadde rett før fått sitt andre gule kort for dagen, og BIL måtte dermed spille ekstraomganger med en mann mindre. Det var for øvrig da kampens tiende gule totalt.

Ved full tid sto det altså 3-3.

Tremålsscorer 

Lagene var slitne, og åtte minutter uti ekstraomgangene gjorde Branko Darmanovic det han allerede hadde gjort to ganger tidligere i kampen. KIF gjorde en feilpasning, og Darmanovic fikk ballen, vendte seg elegant rundt forsvaret, og satte ballen trygt i mål. 

Den sentrale midtbanespilleren kan dermed trygt sies å være en lovende signering for BIL, som hentet ham fra Norild tidligere i vinter.

Kirkenes hadde en stor sjanse på et innlegg helt på tampen av andre ekstraomgang, men keeper Sarunas Jurevicius reddet med et bjørnesprang. Rett etter brente KIFs Kenneth Antonsen en enda større sjanse til å utligne.

- Enorm signering

KIF hadde en siste sjans på et frispark, men det ble med sju mål i dette oppgjøret. Bjørnevatn er dermed videre til første runde i Norgesmesterskapet i fotball for herrer 2018 med 4-3-seier.

- Han var kampens desidert beste spiller i dag, og dette viser at han er en enorm signering for oss. Dette er bare starten, skrøt trener Anton Romanov om tremålscorer Branko Darmanovic overfor iFinnmark etter kampslutt.

Han erkjente imidlertid at laget var altfor dårlige i første omgang, og sa han hadde gitt spillerne en real skyllebøtte i pausen. Det viste seg å hjelpe.

Slik kom målene

  • 0-1: Aleksandr Babachin (23)
  • 1-1: Audun Grønbech Bednarczyk (26)
  • 2-1: Jørgen Nilsen Jerijærvi (39)
  • 2-2: Branko Darmanovic (74)
  • 2-3: Branko Darmanovic (80)
  • 3-3: Dontas Montvidas (90, selvmål)
  • 3-4: Branko Darmanovic (98)
 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Branko Darmanovic ble hentet fra Norild i vinter. Til høyre trener Anton Romanov.

Foto: Bjørnevatn IL
Fakta

Kirkenes - Bjørnevatn 3-4 (e.e.o.)

Finnmarkshallen, 50 tilskuere. Dommer: Thomas Bjerke Hilde (Krokelvdalen IL)

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no