20. okt
Nina Karin Skogan og nestkommanderende, Vigdis Johansen har nok å gjøre før det braker løs med Finnmarksløpet. (Foto: Martin Gramnæs).
 
- All ære til de frivillige
Det krever en masse dedikerte folk når sjekkpunkt Kirkenes skal bemannes tre dager til ende under Finnmarksløpet.

Publisert: 05.mar.2015 06:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:48

- Ja, det kunne ikke gått uten de frivillige, slår sjekkpunktansvarlig, Nina Karin Skogan og nestkommanderende, Vigdis Johansen fast. De to er i full gang med forberedelsene til det som blir en folkefest.

Engasjerte

Skogan og Johansen har ansvaret for sjekkpunktet i byen for tredje året på rad. Året før det, var de med som lotter.

- Du havner jo i en boble, og man blir bitt av basillen, forteller de to, som også har en gjeng flotte frivillige med seg. Ti av dem er til og med utflyttere som kommer opp for egen regning for å være med å bidra.

- Mange av dem er gjengangere som blir med år etter år, og vi har en Facebook-gruppe for de frivillige, der vi holder løpende kontakt med dem og gir dem informasjon, for «å holde dem varme», forteller Skogan. I alt er det rundt 600 frivillige totalt under hele løpet. Rundt 60 av disse er i sving i Kirkenes.

Mye å gjøre

Da sjekkpunktet flyttet fra Førstevann til sentrum, krevde også dette flere frivillige under arrangementet.

- Vi har både inn- og utklokking på Førstevann, Parkering for handlerbiler og to kryssinger av E6 for å nevne noe, forteller Skogan. I alt skal 27 personer være i sving til en hver tid under de dagene kjørerne er i området. Antallet frivillige er dog noe lavere i år enn i fjor, men det gjør ingenting skal vi tro Skogan. Det er nemlig en dedikert og fleksibel gjeng som er klare for å brette opp ermene.

- Det sier litt når de ber om 18 istedet for 12-timers vakter, poengterer hun. I tillegg til frivillig personell, bidrar også lokale bedrifter og Sør-Varanger kommune med sitt.

- Tschudi låner oss fem rom i den gamle brannstasjonen slik at de frivillige har noe sted å være. Vi har også fått låne en varmebod fra Ramirent. Du kan jo tenke deg at det er ganske syrt og stå å passe på en veiovergang klokken tre av natta, sier Skogan. Samband er også viktig for å få ting til å gå på skinner, og dette har de fått låne av Sydvaranger Gruve, i tillegg til at kommunen bidrar med sperringer og vanntilgang.

Folkefest

For første gang er også Finnmarksløpet sanksjonert som et VM-løp, noe som er ekstra stas. Skogan og Johansen håper at så mange som mulig stiller opp for å få med seg arrangementet, og lage skikkelig folkefest.

- Vi håper på masse publikum, og ber om forståelse om at det kan bli litt kø og slikt når vi sperrer av gatene, selv om dette er no vi vil unngå i størst mulig grad, påpeker de. Men dersom ikke hundekjøring er din greie, skjer det også andre ting i Kirkenes under løpet. Det blir flere stands på torget, deriblant fire lavvoer, og ikke minst gratiskonsert i regi av Scene Finnmark. Denne er det den samiske popgruppa Rolffa og Idol-deltaker Tara Flåten Nicolaisen fra Lakselv. Konserten finner sted på torget når de første løperne er ventet inn mandag.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no