22. okt
BALL OG SEKK: Alle spillerne fikk ball og sekk før Pasvik International startet.
 
– Bedre enn dette kan det ikke bli
Trym Dæhlin, Gunnar Vælitalo og Elias Ingilæ har spilt og trent fotball fra tidlig morgen lørdag til sene ettermiddagen søndag. Igjen ble Pasvik International en knallsuksess.

Publisert: 19.jun.2014 14:16
Oppdatert: 23.okt.2017 10:40

350 fotballunger fra Kirkenes, Pasvik, Bjørnevatn, Sandnes, Hesseng, Murmansk, Polarstjernen, Norild, Vardø og Tana storkoste seg med fotball fra morgen til kveld under åpningsdagen av fotballturneringen og fotballskolen i Pasvik.

Instruktører

Dette var et Pasvik International etter godt gammelt merke. Etter en formiddag med fotballskole ledet instruktørene Sigurd Rushfeldt, Thomas Hafstad, Guro Pettersen, Anton Sklyarov, Vadim Lobok, Igor Aase og Eivind Braaten Blix var det klart for å spille fotball på grus- og gressbanen på Pasvik folkehøgskole.
Hessengguttene Trym Dæhlin, Gunnar Vælitalo og Elias Ingilæ er alle lilleguttspillere på elleve år og deltok i sitt første Pasvik International.

– Dette er utrolig gøy. Vi trener og spiller fotball hele dagen. Og så er det diskotek på lørdagskvelden. Bedre enn dette kan det ikke bli, sier Trym som er keeper.

De tre skulle egentlig ha deltatt i fjor. Men dette ble avlyst. Nå lover de å være tilbake neste år.

Rushfeldt

I tillegg til fotball, dans og mat, fristet også arrangørene i IL Pasvik Hauk med tur med båt på Pasvikelva lørdag ettermiddag.
Den eneste fotballinstruktøren som fotballungene hadde hørt om, var Sigurd Rushfeldt. Han har skåret masse mål både for Rosenborg og Tromsø og har også spilt på landslaget og i utlandet.

– Jeg har jobbet mye med slike fotballskoler tidligere. Jeg lovet for en tid siden å komme til denne fotballskolen, og her er jeg, sier vadsøværingen, mens han setter opp kjeglene foran fotballskolen. Nå har ikke Rushfeldt lenger verv i Tromsø IL, men spiller fotball for Lyngen/Karnes i 3. divisjon.

– Det blir bare hobby-fotball for meg sier han. Men han kom med masse gode innspill for fotballunger fra Kirkenes, Hesseng, Sandnes, Bjørnevatn, Pasvik, Tana, Vestre Jakobselv, Murmansk og Vardø.
Arrangementssjef Leif Petter Nergård i Pasvik Hauk er godt fornøyd med gjennomføringen av arrangementet.
– Vi er vel i havn og er glade for det, sier han.

Vel møtt

Speaker Audun Bang Eriksen gjorde en god jobb hele helgen med å informere alle fotballunger- og ledere om hva som skjedde.

– Nå ønsker vi alle vel møtt til Pasvik igjen neste vår, sier han. Og det virket ikke som det var mange fotballunger som ikke planla et nytt besøk neste år, med en ball og en sekk fra et meieri rikere.

I sluttspillet vant Polarstjernen småjentefinalen med 1-0, mens Bjørnevatn IL 2 slo Bjørnevatn IL 1 i småguttefinalen.

Finaleresultater

Småjenter

Semifinaler:
Norild-Polarstjernen0-3
Kirkenes-Hesseng 12-1

Finaler:
Polarstjernen-Kirkenes1-0

3/4-plass:
Norild-Hesseng 10-2

Smågutter

Semifinaler:
Bjørnevatn 2-Kirkenes 22-1
Bjørnevatn 1-Tana1-0

Finale:
Bjørnevatn 1-Bjørnevatn 20-2

3/4-plass:
Kirkenes 2-Tana2-0

5/6-plass:
Murmansk-Hesseng1-2 (etter straffesparkkonkurranse)

7/8-plass:
Kirkenes 1-Polarstjernen1-0 (etter Golden Goal)

9/10-plass:
Norild-Vardø0-3 (Walk Over. Norild ikke møtt)

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no