20. okt
ROLIG: KIF-trener Harald Sørensen har ikke tro på at dagens kamp er avgjørende for om de må forlate 3. divisjon. (Arkivfoto: Yngve Grønvik).
 
- BIL har ingenting å tape
Både KIF og BIL har god selvtillitt etter at begge lagene spilte gode kamper forrige helg. Like vel har BIL et bedre utgangspunkt, da de ikke har noe å tape. De kan derimot hindre KIF i å få spille i 3. divisjon i neste sesong.

Publisert: 23.sep.2016 16:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:09

Med seier i dag, vil KIF være et stort steg nærmere å beholde plassen i 3. divisjon i neste sesong. BIL rykker ned til 4. divisjon, uansett utfall. Like vel håper de på å knuse KIF på Kirkenes stadion.

- Vårt tog er gått, men vi drar ikke ned til Kirkenes for å legge oss ned. Vi skal slå KIF, sier BIL-trener Dag Helmer Mathisen.

Sist lagene møttes, endte kampen 1-1. Da hadde BIL et bedre utgangspunkt og lå foran KIF på tabellen. Nå er situasjonen snudd. Bjørnevatn ligger på 7. plass, mens KIF troner blant topp tre.

Skuffet

- Vi er skuffet over vår egen innsats i høst, og vi har rotet bort sjansen vår til å bli i 3. divisjon. Dagens kamp spiller vi med lave skuldre, sier Mathisen.

BIL mangler fjorårets toppscorer Dan-Michael Randa, samtidig som Kenneth Kurthi er ute med skade.

- Kurthi er ute, og Dan-Michael har vært savnet i nesten hele år. Men bortsett fra det stiller vi med et sterkt lag, lover Mathisen.

Mathisen håpet Randa ville være klar på trening torsdag før kampen, men ingen Randa dukket opp. Han ble skadet i en kamp tidligere i høst.

- Dan-Michael har spilt kanskje en og en halv omgang i år, det har vi merket godt, sier Mathisen.

Prestisje

Dagens kamp kan bli det siste lokaloppgjøret på lang tid dersom lagene til neste år skal spille i forskjellige divisjoner. Det som for mange er blant årets viktigste kamper, blir selvfølgelig enda viktigere når en av lagene har mye på spill.

- Selv om Bjørnevatn ikke har noe å tape, har jeg full tro på at de kommer til å gi alt. I slike lokaloppgjør spiller lagene for å vise kommunen hvem som er best. Det handler om prestisje, sier KIF-trener Harald Sørensen.

KIF har god selvtillitt etter at de gjorde en bra kamp forrige helg.

- Vi tar med oss de gode opplevelsene fra Skarp-kampen, og har trent godt denne uken. Vi er godt forberedt, sier Sørensen.

- En seier mot BIL gjør det lettere for oss foran de to siste serierundene

Vanskelig

Også KIF har noen usikkerhetsmomenter når det kommer til hvem som blir klar til kamp.

- Både Aleksandr Babachin og Anatolij Anisimenko er usikre. Men de var heller ikke med forrige helg. Alle som startet mot Skarp er også kampklare mot BIL, bekrefter Sørensen.

I neste runde, som er nest siste seriekamp denne sesongen, møter Kirkenes bunnlaget Tverrelvdalen i Alta. Sist lagene møttes vant KIF en knepen seier.

- Vi ser på alle kampene som vanskelige, og neste helg blir en utfordring på lik linje med BIL-kampen, sier Sørensen.

Ikke plass

Dersom BIL og KIF havner i forskjellige divisjoner til neste år, kan dette bety at lagene ikke møtes igjen på lang tid.

- Sør-Varanger har vært heldig og hatt to gode lag i 3. divisjon de to siste årene. Nå vet vi jo ikke utfallet av denne sesongen, men det spørs om kommunen har plass til to så gode lag, sier Sørensen.

Han mener fraflytting på grunn av studier kanskje gjør at Sør-Varanger ikke har nok spillere til to lag.

- Etter hvert vil det nok bli spørsmål om hvem som vil satse på fotball og bli god. Om det blir på KIF eller på BIL, får vi se etter hvert, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no