18. okt
DYRT: Det er for dyrt å drive idrett i Sør-Varanger, mener leder i Kirkenes idrettsforening, Turid Gudim Aune. (Arkivfoto).
 
- Bør velge aktivitet framfor passivitet
- Politikerne våre bør styrke tiltak som skaper aktivitet for barn, unge og voksne under budsjettbehandlingen. Det sier Kirkenes IFs leder, Turid Gudim Aune.

Publisert: 22.nov.2014 08:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:45

Kirkenes IF er Sør-Varangers største idrettslag. I 2014 passerer utgiftene til trening for alle lagene i klubben en halv million kroner. Nå reagerer Gudim Aune.

- Jeg har sendt brev til Sør-Varanger idrettsråd om saken. Det kan da umulig være rett at KIF og andre idrettslag i kommunen så til de grader må tappes for penger for den aktiviteten vi driver.

Valg

Til høsten er det kommunevalg. KIF-lederen mener at dette fort kan bli et verdivalg mellom de partiene som velger betaling framfor de som ikke gjør det.

- Det er aktivitet dette handler om. Aktivitet og passivitet. Vi arrangerer flere store turneringer, FeFo cup i fotball i november og Nyttårsturneringen i håndball i januar. Begge krever stor frivillighet i ukesvis. Men en for stor andel av det vi sitter igjen med, går til å betale halleie. Vi betaler utrolig mye for at våre unge medlemmer skal få drive med den sporten de ønsker. Nå kunne vi tenke oss å få litt fokus på dette og at idrettslagene står sammen, sier hun.

- Det er jo bare en ting å gjøre i så måte, og det er å jobbe enda mer dugnad. Mange foreldregrupper mener at de er i ferd med å nærme seg grensen for mye dugnad som er mulig å jobbe. Det er en kjensgjerning at kommunen og sentrale myndigheter bør hjelpe til for å få den aktiviteten som vi og de andre idrettslagene driver med. Den hjelpen sitter lenger og lenger inne nå, føler vi, sier Gudim Aune.

Overtakelse

I rådmann Bente Larssens budsjettforslag står det at Sør-Varanger kommune igjen skal overta driften av Barentshallene. Gudim Aune er skeptisk.

- Alle vet jo hvilken tilstand økonomien til kommunen er i. Vi spør oss om dette vil øke prisene for trening ytterligere. Tidligere var det også mange flere kulturmidler vi kunne søke på. Dermed må vi satse på frivilligheten som alltid må redde idretten og aktiviteten. Vi er avhengige av snille foreldre som stiller opp, men kunne gjerne ha tenkt oss litt mer hjelp fra kommunen også. For seniorene har vi sponsorer, men dette er ikke så lett å få til for yngre lag.

Gudim Aune mener også at kommuneadministrasjonen bør tenke på familier som ikke har så mye å rutte med.

- Alle skal få lik rett og mulighet til å drive med trening. Det er ikke så lett når vi ilegges så store regninger for å trene, sier KIF-lederen.

Dialog

Leder Anette Jensen bekrefter at hun har mottatt brevet fra KIF.

- Vi er enige og ønsker at kommunen ser på de minste som driver idrett. Det er viktig at de minste har noe å drive på med. Nå sliter vel de aller fleste kommunene med økonomien. Jeg har imidlertid en følelse av at kultur prioriteres foran idretten, sier Jensen.

Hun sier at idrettsrådet i disse dager henvender seg til kommunen om styrket samarbeid om idretten i kommunen.

Les hva politikerne mener om treningsavgifter for ungdom i pairutgaven eller i e-avisen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no