19. okt
GODT SKUTT: Styein Arild Jerijærvi fra Fiskebeck håndverk er en av skytterne som er erfaren og som gjorde en god figur under denne sesongs lagskyting. (Begge foto: privat).
 
- De gamle er fortsatt eldst
- De gamle er fortsatt eldst og de yngste skal man passe seg for. Det sier Kirkenes skytterlags Trond K. Hansen etter tirsdagens finaler i lagskytingen.

Publisert: 14.feb.2015 15:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:47

Kirkenes videregående skole og GSV hadde en liten ledelse etter den femte skytingen. Det virket som at det var de to lagene det sto om.

- Men finale er finale og da kan alt skje, sier Hansen.

Jevneste lag

Den første delen i finalen var jevneste lag mellom første og andre serie. Den andre delen var hele tiere i tredjeserien og den tredje delen var flest antall tiere på tiskuddsserien.

- Her var det rom for taktikk og som Kristin Tharaldsen fra NAVi sa; «nja, vi har en plan».

Under prøveskuddene viser det seg at det var vel så mye huffing som fornøyde smil. Men standplasslederen er knallhard.

- Klar til første serie. Ild!

Skuddene ble sendt ut på sin reise, bytte av skiver, ny serie med hoderisting og lav mumling.

- Hva er det som skjer? Det første laget er ferdig og et nytt lag er på tur inn. Ikke noe bedre her, nei.

Summerer

Noen summerer på mobilen etter at skiver er kommet inn til framvisning.

- Dette ser ikke bra ut, fikk bare 40 poeng på tre-serien, sier Øystein Hansen ved Kirkenes videregående skole.

Så er det klart for det tredje laget, tida går fort og alt er over på knappe 30 minutter. Det ser ut til at alle sammen er klar over hva som kommer når det det ropes staaaans, tøm våpen, og så videre.

Mellom skivebytte og skyting har skiver blitt kontrollert og tolket så det er derfor bare å legge inn alle resultat i programmet.

Poengene skal fordeles og med tre forskjellige skyttere så klarer Fiskebeck sine gutter å skyte helt likt på serie en og to. De fikk derfor med seg sin første ti poeng, jubelen stod i taket og selveste Stein Arild Jerijærvi var et eneste stort glis.

- Men så kom vi til oppgjørets time, alle poeng var delt ut og NAVi sitt førstelag fikk sjuendeplass, Fiskebeck Håndverk fikk sjetteplass, NAVis andrelag fem og Kirkenes videregående skole med to blad Hansen og Gerd måtte ta til takke med fjerdeplassen.

Pokaler

Så var det tid for de gjeve pokaler, GSV og Scanvulkplast hadde samme poengsum. Tredjeplassen gikk til GSV, andreplassen fikk Scanvulkplast siden de hadde bedre skyting i finalen. Dermed var det klart at JSI Installasjon sine gutter ble nummer en og vant vandrepokalen.

- De har dermed sitt andre napp og vi må bare ta av oss hatten for ungdommen, sier Hansen som sender en stor takk til de som har deltatt og også til de som har stekt vafler og kokt kaffe.

Sluttresultat, lagskyting 2015:

1. JSI installasjon33

2. Scanvulkplast28

3. GSV28

4. Kirkenes videregående skole27

5. NAVi 222

6. Fiskebeck Håndverk21

7. NAVi 119

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no