18. okt
SISTE: Kim Gjøran Nilsen fastsatte sluttresultatet til 3-1. Bjørnevatn sikret seier i 4. divisjon og opprykk med borte mot Karasjok søndag.
 
- Det er nå arbeidet virkelig begynner
Bjørnevatn IL begynner nå å forberede seg for alvor på tredje divisjon. Opprykket fører med seg utfordringer både i kassa og på banen.

Publisert: 26.sep.2017 08:39
Oppdatert: 23.okt.2017 11:25

Kjersti Dahlberg leder Bjørnevatn IL sentralt. Hun har lenge ant at opprykket kunne skje, idet BILs seniorlag vant kamp etter kamp denne sesongen. Søndag ble det klart at ingen kan nå dem igjen på tabellen, etter borteseieren mot Nordlys.

- Det er helt fantastisk, mener hun nå som opprykket faktisk er sikret. Hun fryder seg spesielt over at det er opprykk akkurat i løpet av BILs hundreårsfeiring.

- Det er som fortjent. Det har vært så mange timer med arbeid på trening og i kamp, og vi har flotte spillere med i år, sier seniortrener Antom Romanov.

- Det er nå arbeidet virkelig begynner. Vi må utvikle oss både sportslig og administrativt. Det er en stor jobb, men vi er klare til å ta utfordringen. Alle i klubben har virkelig lyst til å delta i denne divisjonen, slår han fast.

Lengre unna

Opprykket kommer imidlertid med sine utfordringer. Det er Norsk Tipping-ligaen som Bjørnevatn IL nå får tilgang til. Her spiller lag fra rundt om i Nordland, Troms og Finnmark - i tillegg til noen østlandslag som Lillestrøm og Lørenskog.

Med andre ord blir det nå nødvendig å reise med fly for å få med seg en hel del av kampene. Det blir dyrere.

Dette er noe av det BIL-styret skal se på den nærmeste tiden. Allerede denne uka vil de møtes for å diskutere opprykket og hvordan det påvirker klubben. Lederen har gjort seg noen tanker allerede.

- Logistisk sett blir dette noe helt annet, også i forhold til forrige gang vi var i tredje divisjon. Etter den tid har divisjoner blitt slått sammen, og vi får annerledes reising. Vi håper å få god sponsing, både fra de nåværende sponsorene og nye vi vil ta kontakt med. Fotballforbundet må også se på fordelingen av midler til klubbene, sier Dahlberg.

Alt dette skal skje mens BIL skal ta vare på resten av lagene sine. Seniorfotballen er ikke det eneste som skjer i Bjørnevatn. Akkurat nå går det bra med BIL-budsjettene ifølge Dahlberg.

- Laget og klubben står også klare til å ta dugnadsjobber, legger trener Romanov til.

4500 kilometer

På den andre siden er flyreiser langt mer komfortable enn alle bil- og bussreisene laget har vært igjennom dette året.

- I år har vi rundet 4500 kilometer i bil. Vi foretrekker klart to timers flytur til Østlandet foran åtte timer i bil hver vei, sier Romanov.

Stabilt lag

Spillnivået blir naturligvis også en god del høyere. BIL-ledelsen ser ikke for seg å vinne konstant slik de gjorde i fjerde divisjon. Da hjelper det at dagens lag holder seg stabilt til neste sesong. Det er ingen selvfølge her i nordøst.

- Det er masse spillere i sin beste alder, som gleder seg til nye utfordringer. Vi mistet noen i høst, så vi jobber med å forsterke midtbanen akkurat nå. Det er noen spillere som er aktuelle for det, sier treneren.

Romanov takker samtidig alle trofaste supportere, spesielt de som har møtt på bortekamper langt unna. Han håper på lokalt publikum også i tredjedivisjonskampene neste år.

Bjørnevatn IL har også sikret seg kretsmesterskapet i småjentefotball i år. Det gjorde de med knappe ett poeng foran Norild.

Ingen diskusjon om KIF-sammenslåing

Kirkenes IF og Bjørnevatn IL er konkurrenter i relativt nære småbyer innenfor samme kommune. Det har kommet spørsmål om de kan slå sammen seniorlagene sine, for å samle sine ressurser og beste spillere. Men for øyeblikket er det bare spekulasjon, sett fra BIL sin side.

- Det kan være det kommer opp i fremtida, men ikke med det første. Det er ingen diskusjon med KIF om det akkurat nå. Det kan være både pluss og minus med en sammenslåing. Vi må jo ha en stab og klubb rundt spillerne, og det er ikke alltid det har fungert andre steder, sier BIL-klubbleder Kjersti Dahlberg.

Seniortrener Anton Romanov i BIL ser blidt på tanken om sammenslåing.

- Tanken er utrolig god. Det er kanskje den eneste rette veien å gå i fremtiden. Om Alta 2 rykker ned, er BIL det andre laget som representerer Finnmark på nasjonalt nivå. Da har vi ansvaret også for å vise at Finnmark og Øst-Finnmark biter fra seg, mener han.

- Men det må sterke krefter i sving for å ta initiativ til noe sånt, legger han til.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no