6. des
SYKKELGLADE: Bestevenninnene Nora Sofie Aarnes (8) og Selma Lunøe er glade i å sykle. De gjorde seg klar for å tråkke inn mot seier.
 
- Det er veldig gøy
Titalls sykkelglade unger tråkket til da Norges største sykkelritt for barn, Tour of Norway for Kids, gjorde sin debut i Kirkenes søndag.

Publisert: 30.jul.2017 15:18
Oppdatert: 23.okt.2017 11:22

Midt i hjertet av Kirkens var det søndag rigget opp til sykkelfest til glede for både store og små.

Da Sør-Varanger Avis ankom torvet i Kirkenes søndag ettermiddag var det fylt opp med forventningsfulle og spente barn i alderen null til tretten år.De var alle klare for å tråkke til da det som karakteriseres for å være landets største sykkelritt.

Vel så mange foreldre var tilstede, og med seg hadde de kameraene for å knipse et av årets sommerminner.

Sola tok turen fram og ut av høyttalerne strømmet flere låter av Markus og Martinus. Det satte både stemningen og rammen for et sykkelritt der barn var klare til å tråkke til på sykler i alle fasonger.

Første gang

Arrangementet har lang erfaring. Det har reist rundt til flere byer og tettsteder i tretten år. Under årets sesong skal hele 55 byer og tettsteder besøkes - fra nord til sør- hvor Kirkenes er én av dem.

Men det er imidlertid første gang arrangementet er i Kirkenes.

- Det er veldig gøy at vi nå er i Kirkenes. Grunnen til at vi ikke har vært her tidligere er rett og slett at det må passe med alle plassene vi besøker og logistikk. Vi rullerer mellom mange byer, men felles for dem alle er at det er en Jokerbutikk der siden Joker er hovedsponsor for arrangementet, sier Bendik Prestvik som er en av arrangørene bak sykkelfesten.

Men han understreker at for å få til en slik fest i ulike byer er de avhengige av frivillige og lokale samarbeid.

-Noe av det viktigste er at vi får hjelp. Det kan være den lokale Joker-butikken som her i Kirkenes, eller lokale sykkel-lag som ønsker å bidra, forteller Prestvik mens han legger til at det vanligvis ikke pleier å være et problem.

-Vi vil vinne

Det er ikke bare arrangøren som synes det er gøy å være i Kirkenes. Både barn og voksne så ut til å kose seg, og opptil flere satte pris på at det var liv og røre i sentrum.

- Det er veldig gøy. Vi pleier å sykle mye og ser på Tour de France på TVen om sommeren, sier åtte år gamle Selma Lunøe som sykler med sin jevngamle bestevenninne Nora Sofie Aarnes.
De var klokkeklare på hva som var målet før de tråkket i gang:

- Vi skal vinne, sier de nærmest i kor.

Det var imidlertid ikke bare ungene som satte pris på arrangementet. Flere av de voksne SVA snakket med trakk fra arrangementet som et positivt tiltak som skaper liv og glede.

- Det er veldig bra at det arrangeres noe slik, og det ser ut til å engasjere. Mange har tatt turen selv om det er sommerferie. Det er virkelig et arrangement som engasjerer og som det er positivt at vi får til byen, sier Siv Grethe Aarnes, som er mor til Nora.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no