13. okt
SJAMPIS: Jørgen Tharaldsen kunne feire med edle dråper etter at Norgescupen var i boks
 
- Det var skikkelig dramatisk
Dyttet seg til seier i Norgescup.

Publisert: 26.aug.2014 15:13
Oppdatert: 23.okt.2017 10:42

Jørgen Tharaldsen måtte dytte sykkelen i mål, men kunne i helga feire med sjampis på pallen som Finnmarks første Norgescup-vinner i klassen MX-125.

Stoppet opp

Alt så ut til å gå veien for Tharaldsen i forkant av siste heat. Alt han måtte gjøre, var å komme seg i mål. Men så var det det da.

– Jeg hadde problemer med sykkelen, og bestemte meg for å ta det rolig, slik at den skulle holde hele veien. Den drev og stoppet opp gjennom løpet, og rett etter siste hoppet stoppet den igjen, og da fikk jeg ikke start, forteller han.

Dermed kom han gående i mål med sykkelen på slep.

– Det fungerer slik at fra førstemann kommer i mål, så har man fem minutter til å komme seg til mål. Hvis ikke må man bryte, forklarer den ferske mesteren.

Ny klasse

Nå skal han bytte ut 125-kubikeren med en større 250, som også har en annen motorkonstruksjon. Mens den gamle var totakter, er det en firetakter som sitter i den nye. Det byr på mer fart, men også annen kjøreteknikk.

– Med totakteren må man jobbe mye mer på høyere turtall. Med den nye sykkelen er turtallet lavere og jeg kan gire sjeldnere, forteller han.

Å bli vant til ny sykkel er derimot ikke bare-bare, noe Tharaldsen fikk erfare da han også deltok i 250-klassen denne helga. Der kom han for øvrig på andreplass i kvalifiseringen.

– Jeg kjører den litt langt ut på girene, så motoren røk i første heat, forteller han.

Siste året

Han går nå siste året på Norges Toppidrettsgymnas, og nå som sesongen er over, blir det mye trening på nysykkelen. De skal blant annet på en lengre samling i februar neste år.

– Da skal vi enten til Spania eller USA. Det er ikke helt avgjort ennå, men vi blir borte i over en måned, forteller Tharaldsen, som ikke legger skjul på at det blir tøffere når han nå går opp en klasse.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no