20. okt
MÅL: KIF skaper mange sjanser, men er litt for dårlige til å utnytte dem. Søndag lyktes Henrik Floer med å utnytte en av dem.
 
– En real lagseier
KIF-trener Harald Sørensen er utrolig stolt over spillerne sine etter helgens 2-1-seier over Skarp. – Dette var en real lagseier.

Publisert: 19.sep.2016 19:03
Oppdatert: 23.okt.2017 11:09

Etter forrige helgs 0-8-tap for Fløya har KIF-spillerne hatt en tøff uke.

– Vi måtte bruke treningstida godt for å komme oss over den, sier Sørensen.

Moral

I helgen ventet en ny tur til Tromsø. Både Skarp og Kirkenes IF vil gjerne ha plass blant de fire som går inn i neste års regionserie i 3. divisjon. Med seier ville Skarp gå forbi KIF, men de blå-hvite ville det annerledes.

– Dette var en meget sterk seier av oss. Spillerne viste en bra moral og det var laginnsats over hele linja. All honnør til guttene som har hatt tøffe dager og brukt tid på å komme seg etter stortapet forrige helg, sier KIF-treneren.
KIF var tidlig ut av startblokkene og tok ledelsen allerede etter seks minutter, da Skarps Anders Bergland skåret selvmål. KIF fortsatte å produsere gode målsjanser.

– Vi har slitt litt med å omsette alle sjansene i mål. Vi har måttet ha en del sjanser for å få satt den i mål. Så også i denne kampen. Vi burde vunnet mer enn vi gjorde. 0-1 ble pauseresultatet.

Floer økte

Bortelaget ville ha mer og fortsatte presset mot hjemmeforsvaret. Åtte minutter inn i finaleomgangen var det Henrik Floer som fikk en sjanse og omsatte den i tellende resultat.

Åtte minutter før slutt reduserte Daniel Aga og skapte litt spenning i kampen. Og når dommer Skule Ystad Skei la til sju minutter på grunn av skader og høy temperatur så ble det bra temperatur mot slutten, men poengene havnet der de skulle, i bagene til KIF-spillerne på vei hjem til Øst-Finnmark.

– Vi hadde bra kontroll over kampen og fulgte kampplanen til punkt og prikke. Vi skulle være nøye med det defensive arbeidet i denne kampen og de bak fortjener stor honnør, sier Sørensen.

Mye sto på spill og det ble bra temperatur i kampen. Det ble gitt fire gule kort, to til hver. Keeper Vlada Filipovic og kaptein Eivind Braaten Blix var «synderne» på KIFs lag. Førstnevnte har hatt en meget bra høstsesong som vikar for Paulus Poscius, som er langtidsskadet og utilgjengelig ut sesongen. KIFs viktige midtbanespiller, Aleksandr Babachin, fikk en ankelskade på treninga fredag og var heller ikke med i Tromsø i helgen. Inn har Jonas Mannsverk kommet. Han er også med kommende helg.

Med disse tre poengene ligger KIF på en tredjeplass (fem poeng bak Salangen og 15 bak Fløya) og har ett poeng mer enn Skjervøy, fire mer enn Alta 2 (som har en kamp til gode) og fem poeng mer enn Skarp.

Lokalderby

Nå gleder Sørensen seg til lørdagens lokalderby mot Bjørnevatn på Kirkenes stadion.

– Det blir en stor begivenhet for spillerne og de rundt lagene. Lokalderby engasjerer. Spillerne er topp motiverte, sier Sørensen.
Mens Bjørnevatn med tapet mot Fløya søndag med overveiende sannsynlighet er ute av diskusjonen rundt topp fire, så har KIF masse å spille for i de tre siste kampene. BIL og Alta2 hjemme og Tverrelvdalen borte gjenstår av årets sesong. Med hard kniving først og fremst med Skjervøy, Alta 2 og Skarp vil hvert poeng telle i sesongavslutningen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no