18. okt
VIKTIG: Folkehelsekoordinator i Sør-Varanger kommune Kjerstin Møllebakken mener merking og skilting av turstier er viktig for å få flere ut i fysisk aktivitet. Hun stiller seg derfor positiv til en mulig endring i regelverket for spillemidler.
 
- Et kjempeflott tiltak
Kulturdepartementet foreslår å endre reglene for spillemidlene slik at de også kan brukes av turstier og løyper. Det blir tatt godt imot av kommunens folkehelsekoordinator.

Publisert: 25.jun.2017 18:25
Oppdatert: 23.okt.2017 11:21

Turmulighetene er mange i Sør-Varanger kommune. Det betyr at det vært år brukes flere timer på å merke turstier og løyper. Så langt har dette blitt finansiert gjennom midler fra Gjensidigestiftelsen og fylkeskommunen.

Nå kan det imidlertid bli mulig å finansiere det på en ny måte. Bakgrunnen er at Kulturdepartementet for et par uker siden kunngjorde at de ønsket å endre reglene for spillemidlene – de åpner nå for at midlene også kan gå til skilting og merking av turløyper.

-Kjempeflott tiltak

Til tross for at Sør-Varanger i år ikke har behov for ytterligere midler ønsker de endringen velkommen.

-Det er kjempeflott tiltak. Vi vet at spillemidler kan gå til denne typen arbeid. Samtidig vet vi at det er en økende interesse for friluftsliv og aktivitet. Dette er noe vi bare må ta mens det ruller. Men vi er i år allerede i gang med arbeidet, og søker derfor ikke spillemidler, sier folkehelsekoordinator Kjerstin Møllebakken.

Viktig jobb

Hun understreker at en slik endring kan bidra til å få flere i aktivitet, noe som også er i tråd med de nasjonale føringene.

-For mange er det en høy terskel å gå tur dersom det ikke er merket. Derfor er merking av turløyper et viktig fokusområde.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no