10. des
MARGINER: Kun marginer skilte seier og tap for Kaja Bergersen og Marius Tjelde.
 
– Greit å tape
Marginene var ikke på kirkenesbryterne Kaja Bergersen og Marius Tjeldes side.

Publisert: 27.apr.2014 21:53
Oppdatert: 23.okt.2017 10:38

Igjen arrangerte KAK et brytestevne som ble en suksess fra defileringen til siste kamp ble brutt på en av de to mattene i Fjellhallen. Arrangørene er drevne. Og når man har invitert til internasjonalt brytestevne i 44 år så blir det fort en vane.

Tøft

Både Bergersen og Tjelde fikk tøff motstand i sine klasser under stevnet på hjemmematter.
Kaja i piker 15 57 kilo møtte den tøffe Tana-jenta Synne M. Haagensen. De to kjenner hverandre ut og inn.
– Hun var bare bedre enn meg i dag. Jeg ga meg litt på slutten, da jeg skjønte hvor det bar. Da er det greit å tape. Det gjør ingenting at det ble tap, sier Kaja, som er en tøff.
Heller ikke mot svenske Nova Bergman var marginene og grepene på Kaja sin side. Boden-jentas hånd var i lufta da dommerne og poengtellerne hadde sagt sitt.
Kaja fikk sin revansj da hun ble satt opp i en ekstra-klasse for 45-kilos-brytere. Her slo hun Elina Volkota fra St. Petersburg.
Tjelde var satt opp mot de tøffe bryterne Artem Dzampaev fra Novodvinsk og Anton Ritola fra BK Snar i 69-kilosklassen. Mot Ritola tapte Marius i siste sekund.
– Det var ille. Jeg var litt ubevoktet i de siste sekundene og da blir du hardt straffet mot gode brytere. Det er godt nivå her og da må du være på høyde for å vinne. Jeg var ikke helt på høyde i dag, sier Tjelde.

Flytter

Nå kan dette være det siste stevnet Marius bryter for KAK.
– Ja, det kan det være. Målet er å flytte til Honningsvåg til høsten. Hvis jeg kommer inn på skole der. Der er det ikke noe brytemiljø, sier Tjelde.
Det er Marius og Kaja som har dratt den største byrden blant de eldste bryterne i Kirkenes atletklubb de siste sesongene. Det begynner begge å bli litt lei av.
– Ja, det er veldig dødt og lite miljø. Det hjelper jo litt å reise og møte andre brytere, men likevel, sier Tjelde.
– Ja, det er slitsomt. Nå har vi vært noe med på landslagssamlinger og slikt. Det hjelper jo litt. Men det er veldig bra at rekrutteringen i klubben er bra da. Etterveksten er bra og det er mange lovende brytere i Kirkenes, sier Kaja.
– Dette vil alltid svinge. Snart blir de små store og kan ta over etter oss, sier Marius.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no