26. aug
LUFTIG: Jørgen Tharaldsen flyr over målstreken til seier i sitt første av fire heat i Skafferhullet.
 
– Har du flybensin på tanken!?
Norgescupleder Jørgen Tharaldsen var helt umulig å kjøre fra på crossbanen i Skafferhullet. Han fløy fra alle. – Har du flybensin på tanken, var kommentaren fra en av konkurrentene.

Publisert: 23.jun.2014 15:51
Oppdatert: 23.okt.2017 10:40

Første runde i Ishavscupen gikk av stabelen i helga og til inspirasjon for kjørerne var norgescupleder Jørgen Tharaldsen hjemme og kjørte. Feilfritt og lynfort raste han gjennom løypa, konkurrentene så for det meste bare ryggen av han.

Se bildene fra første runde i Ishavscupen i vårt galleri til høyre

Trening

Etter fire feilfri heat i to forskjellige klasser og ei fart de andre bare kan misunne han, får han mange kommentarer og klapp på skuldra utenfor lagbilen.
– Har du flybensin på tanken?
– Det der var helt rått!
– Du er jo helt rå å kjøre!
Jørgen Tharaldsen ler og koser seg i Skafferhullet. Dette var bare treningskjøring for hans del.
– Jeg starter sørover til Oslo i kveld allerede, det er første runde i NM i Stavanger og der må jeg være med, sier han. Tharaldsen har tro på at han kan gjøre det bra. Han leder norgescupen og det er de samme kjørerne han møter i NM.

– Jeg har forventninger om å gjøre det bra, målet er topp tre, sier han.

EM og VM

Til daglig går Jørgen Tharaldsen på Norges Toppidrettsgymnas, og det synes han er en veldig bra ordning.
– Opplegget er veldig bra, blandingen av trening og skole er helt utmerket. Vi har for eksempel samlinger i seks uker, har vært i Spania og Sverige, og til neste år skal vi kanskje til USA. Det er flott å få litt internasjonal motstand, kjenne på hvordan nivået er, sier Jørgen Tharaldsen.

Målet hans er selvsagt VM, men han håper at han skal få kjøre EM til neste år.
– Hvis alt går bra, legger han til.

Ikke skadet

For selv om det er en sport med få uhell, så kan man skade seg stygt når uhellet først er ute.
– Jeg har vært heldig, har ikke skadet meg alvorlig de siste to årene, så jeg har fått trent og kjørt uten avbrekk. På skolen har vi dessuten veldig gode trenere som lærer oss å roe ned. Sikkerheten settes veldig høyt, sier Tharaldsen.

Erfaring

Selv om han kjørte fra alle, synes han ikke nivået i Sør-Varanger er dårlig.

– Det er mange gode kjørere her, noen har erfaring fra skutercross også, og det er en nyttig erfaring å dra med seg. I tillegg er det veldig bra for sporten å ha denne banen. Det er ikke den beste banen, men den er langt fra den dårligste jeg har kjørt på. I dag var det veldig gjørmete da, ler han.

Fremtida

I den andre enden av skalaen kjører de aller yngste i barneløypa. Det er her framtida til motorsporen formes, og en av de som viste seg fram som talent på to hjul og motor var sju år gamle Oda Sofie Mietinen Lindbäck fra Kariel utenfor Vadsø. Hun kjører i sitt andre år og stortrives.

– Det er artig, jeg liker å crosse og kjøre fort, sier hun. Pappa Erik Mietinen har kjørt litt i sin ungdom og mamma Liisa Lindbäck forteller at da Oda Sofie på skolen skulle tegne hva hun ville bli når hun ble stor, da var det:
– Crosskjører.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no