22. okt
 
- Hesten bare svimte av
Da Ronja Pedersen skulle kjøre sitt første travløp i Pasvik, gikk både hun og Prinsesse Leia gjennom gjerdet. Se bildene fra Pasviktravet i galleriet ved siden av saken.

Publisert: 09.aug.2014 19:32
Oppdatert: 23.okt.2017 10:42

- Jeg merket at hesten ville stoppe og begynte å snøfte, det var noe med pusten. Plutselig bare ramlet hun gjennom gjerdet, forteller Ronja Pedersen, lettere sjokkert etter opplevelsen.

Dramatikk

Det hele skjedde i løpet av noen sekunder på den nest siste langsiden i løp 3 for kaldblodshester. De færreste så hva som egentlig skjedde, for alle var opptatt av John Stillerud og Dæmro Gutten, som hadde et voldsomt tempo i tet. Det var løpsfunksjonærer som oppdaget at Ronja Pedersen ikke var med inn i siste sving. I støvfokket var det bare det ene hjulet på sulkyen som stakk opp bak brukne gjerdeplanker. Verken hest eller rytter var å se. Det virket dramatisk.

Se bildegalleri fra Pasviktravet her

Svimte av

- Det gikk helt fint med meg, jeg bare gled av setet. Slo meg ikke engang, men jeg fikk en liten reaksjon etterpå, for det kunne jo gått mye verre, ler Ronja Pedersen etterpå. Da har det også blitt konstatert fra veterinær at hesten heller ikke ble skadet. Hesten hadde fått problemer med svelget og ikke fått nok luft, og dermed svimt av. Det blir kalt «å svelge tunga», men det er ikke egentlig det som skjer, det handler om ganen og drøvelen, og skal ikke være noe uvanlig.

John Stillerud og Dæmro Gutten gikk i samme løp inn til ny banerekord i Pasvik Travpark, 1,29,1, lød den nye rekorden på.

Brakk fingeren

En annen kusk fikk en mer smertefull avslutning på løpet. Vidar Thomassen ble påkjørt av en annen kusk. Sulkyen lettet og Thomassen ble kastet av. Løpet ble øyeblikkelig stoppet og alle ekvipasjene tatt av banen mens Pretty Good News løp av seg. Den løp flere runder i god fart, men Thomassen kunne vise fram en oppskrapet underarm og en brukket finger.

- Den er helt av, sa en litt skjelven Thomassen etter opplevelsen.

Løpet ble kjørt på nytt og ble vunnet av kusk Maria Niemelä og varmblodshingsten Jimmybob Beyonce.

Lykkelig vikar

Pasviktravet ble avsluttet av to montéløp, og i det aller siste ble Camilla Sivertsen nærmest kastet på hesteryggen i siste liten.
- Hun som skulle ri, var hun som hadde kollidert med Vidar Thomassen, så hun fikk ikke lov. Dermed spurte de meg, og jeg rakk bare så vidt å få på meg klærne igjen, ler Sivertsen. Hun startet nest sist med varmblodshingsten Vudu Barsk fra Karasjok, men løp i mål først etter en spennende oppløpsside.

- Det var en veldig rask og god hest. Jeg trengte nesten bare å styre, resten gjorde den selv, sier hun fornøyd.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no