18. okt
VENNINNER: Mina Ingerøyen-Mathisen (i vannet) og venninna Ellerine Tellefsen i lufta over elsker svømming, selv om de synes det både er vanskelig og utfordrende.
 
- Hun sa det var så artig at jeg også måtte begynne
Mina Ingerøyen-Mathisen slutta med fotball og begynte med svømming like før jul i år. I helga var hun med i Nord-Norges største svømmestevne, Barentsstevnet i Kirkenes.

Publisert: 31.jan.2017 12:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:14

- Det er mye morsommere å svømme enn å spille fotball, slår Mina fast etter å ha svømt 50 meter bryst. Venninna, Ellerine Tellefsen svømte samme distanse i heatet etterpå. Det var hun som fikk Mina til å begynne på svømming.

- Bedre enn fotball

- Hver dag på skolen fortalte hun hvor artig det var med svømming, fortalte om treningene og bassenget. Så det var nok mest fordi hun fortalte om det at jeg hadde lyst å begynne, forteller Mina.

Ellerine er ikke nybegynner, hun har svømt hele livet.

- Jeg begynte med alle kursene, sel og delfin og sånt, og så begynte jeg for et par år siden med trening og svømme på ordentlig, forteller hun.

- Det jeg liker bedre med svømming enn fotball er at man gjør ting bare for seg selv, sier Mina.

- I fotball må alle være gode, og alle må sentre ballen til de andre spillerne, men det er det ikke alle som gjør. I svømming trenger jeg bare å tenke på meg selv. Det er vanskeligere, men artigere. Derfor tror jeg at jeg liker individuell idrett bedre enn lagidrett, forklarer Mina.

Liker utfordringer

Ellerine forteller at det sosiale i klubben også er veldig bra.

- Det er kjempeartig å reise på stevner, kjøre buss sammen med alle i klubben. Det er liker jeg veldig godt, sier hun.

- I dag våkna jeg kvart på seks fordi jeg var så spent og gledet meg. Nå skal jeg snart svømme hundremeter. Det er tungt og en skikkelig utfordring, men det er det jeg liker, det er artigst, sier hun.

- Vi svømmer mange øvelser i helga, det er skikkelig artig, legger Mina til.

Yngste i klassen

Ei som ikke er så glad i lange bussreiser og overnatting på klappseng i fremmede skoler er Frid Torhild Bratlien Danielsen.

- Nei, det er det beste med Barentsstevnet, at man kan sove i sin egen seng om natta, ler hun.

Hun var yngste deltaker i dameklassen og den eneste lokale svømmer som tok seg til finaler på lørdag. Finalene ble dominert av finnere og russere. Det ble kalt superfinaler, og deltakerne skulle svømme 50 meter bryst. Fra hvert heat måtte sistemann ut. Til slutt står det to igjen i duell.

- Jeg hadde ikke akkurat noe håp om å ta meg videre, ler Frid Torhild.

Hun ble slått ut etter første heat, men det var bare centimetere om å gjøre.

- Ja, det var nære på, jeg ga alt jeg hadde på den siste lengden, ler hun.

- Masse perser

- Jeg er veldig fornøyd med å ha kommet til en finale, og spesielt fornøyd med de gode resultatene. Jeg har fått et par andreplasser og en bronse, og masse perser, det hadde jeg ikke trodd på forhånd, forteller hun. Frid Torhild har nemlig vært skadet i ryggen og hadde som eneste mål å klare å svømme på stevnet. Det klarte hun over all forventning.

- Da jeg kom til finalen hadde jeg egentlig ikke noe håp om å gå videre. Det skal så lite til, bare et lite feiltak og så er man ute, og det er så surt. Så jeg er veldig glad for å bare ha vært der. De andre svømmerne kommer fra store byer og er veldig gode, så jeg er ikke skuffet, sier hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no