16. okt
PRIS: Willy Bangsund i Kirkenes atletklubb får årets fylkeskulturpris for sitt engasjement innen brytesporten gjennom et halvt århundre.
 
- Hva? Får jeg kulturpris?
Under fylkestinget i oktober vil brytetrener Willy Bangsund fra Kirkenes få fylkeskulturprisen 2013.

Publisert: 23.mai.2013 17:04
Oppdatert: 23.okt.2017 10:45

Bangsund får prisen for sin mangeårige innsats innen brytesporten i Sør-Varanger og Finnmark.
- Bangsund har gjort en særlig innsats for å utvikle bryting som idrett lokalt, nasjonalt og internasjonalt gjennom mange år. Hans engasjement når det gjelder å utvikle samarbeid med brytemiljøet på russisk side og gi ungdom muligheten til kulturutveksling på tvers av den norsk-russiske grense er spesielt bemerkelsesverdig, sier fylkesrådmann Øystein Ruud i sin grunngivning for å innstille Bangsund til prisen.

Ni forslag

Totalt ble det sendt inn ni forslag til fylkeskulturprisen for 2013. Disse var Svein Jørgensen (Havøysund), Johan Grell/Ivar Greiner (Hammerfest), Kjell Arnesen/Tove Pedersen (Hammerfest), Tove Laila Ingebrigtsen (Båtsfjord), Bjørn Aksel Rønquist (Alta), Anne Gerd Paulsen (Alta), Nordkapp internasjonale filmfestival (Honningsvåg) og Jan Egil Nilsen (Smørfjord). I tillegg til Bangsund, som er veldig glad for at han får fylkeskulturprisen.
- Jeg trodde bare vadsøværinger fikk denne prisen, så jeg er jo litt overrasket. Dette trodde jeg bare var en pris som folk som drev med kultur, og ihvertall ikke bryting, fikk. Det var en veldig gledelig overraskelse, sier Bangsund som har vært aktiv i Kirkenes atletklubb siden slutten av 1960-tallet..

Tre fra Sør-Varanger

I 2007 ble han nominert til Årets ildsjel. Den gang nådde han ikke helt opp. Det gjør han nå.
Svein H. Sørensen fikk den første fylkeskulturprisen i 1988. Andre vinnere fra Sør-Varanger er Vegard Ulvang (1992), Bente S. Andersen (1999), før Bangsund får årets pris som er den 26. i rekken.
Innstillingen av Bangsund skal opp i Hovedutvalg for kultur, næring og samferdsel i neste uke, men det vedtaket er en ren formalitet. Prisen får Bangsund i fylkestingsmøtet 9. oktober.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no