18. okt
VANT: Stein Are Harder sørget for lokal seier i åttespannsklassen. For første gang ble målgangen lagt til Neiden, og til neste år kan det hende at også starten flyttes ut av Kirkenes.
 
– Ikke sikkert det blir start fra Førstevann neste år
Pasvik Trail endte i Neiden i år til stor suksess. Nå kan det hende at også starten flyttes.

Publisert: 07.apr.2014 20:04
Oppdatert: 23.okt.2017 10:38

Pasvik Trail hadde i år 39 startende spann, og med en 25 kilometer lengre trasé og målgang ved Neiden karakteriserer Reidun Kolpus løpet som en suksess.

SE BILDEGALLERI TIL HØYRE

– Vi har ikke så mange tilskuere i Kirkenes, samtidig er det dyrt for oss å arrangere starten der, så det kan hende at den flyttes, sier hun når vi snakker med henne mandag ettermiddag.

Før en avgjørelse tas, skal det imidlertid avholdes et evalueringsmøte i arrangørklubben Varanger Trekkhundklubb.

– Vi får ikke særlig med sponsorpenger fra byen heller. Kanskje de er blakke etter Finnmarksløpet, undrer Kolpus.

Bra spor

– Det har gått kjempebra, alle er fornøyde, spesielt med at sporene var såpass bra, forteller Kolpus om årets Trail.

God sporkvalitet var også noe som ble trukket fram av mange løpere avisa snakket med under målgangen fredag ettermiddag. De aller fleste løperne slapp også unna det verste ruskeværet som kom innover kommunen natt til lørdag.

– De aller siste fikk litt av blesten. Ruth Reinup slet med sykdom, men var fast bestemt på å fullføre. Hun kjørte i mål i lag med Bjørn Hugo Kristoffersen, forteller Kolpus.

Været gjorde også at barneløpet som skulle gått lørdag ble utsatt til neste helg.

Lokal seier

I åpen klasse var det Geir Wang som hentet hjem seieren i årets Trail. 13 minutter bak kom May Conny Johansen. Hun var først ut fra starten i Kirkenes, og kjørte samtidig med Wang ut fra siste sjekkpunkt ved Neiden fjellstue. Begge hadde de like god fart, men Johansen sakket bak da hun måtte ta den ene hunden på sleden.

– Det ble mye jobb på sisteetappen, fortalte hun fredag.

I åttespannklassen ble det lokal seier til Stein Are Harder. Han har vunnet en gang før, og fortalte i forkant av løpet at han håpet på å være med å kjempe i toppen. Harder var imidlertid litt overrasket over at han skulle nå helt til topps i og med at han stilte med såpass gamle hunder.

– Men jeg tror nok vi fløt litt på erfaring, sa han etter målgang.

Andre og tredjeplassen gikk til Berit Astrid Utsi og Martin André Aslaksen. Sistnevnte har bare drevet med hundekjøring i knapt et år.

– Han var nesten i sjokk gjennom hele banketten forteller Kolpus. Banketten i seg selv bestod av bare lokal mat og rundt 100 deltakere.

– Det var veldig god stemning og den varte helt ut i de små timer, avslutter løpsleder Reidun Kolpus.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no