18. okt
MÅL: Her utligner BILs Kim-Gøran Nilsen til 1-1 mot KIF.
 
- Jeg sa til guttene før kamp at de skulle sette navnene sine i historiebøkene
Donatas Montividas sikret både seier og historisk plass i første cuprunde i NM da han satte siste og avgjørende straffe i naboduellen mot Kirkenes onsdag.

Publisert: 05.apr.2017 22:04
Oppdatert: 23.okt.2017 11:17

Det var duket for en real naboduell da Bjørnevatn Il tok imot Kirkenes IF på Bjørneparken idrettsanlegg onsdag kveld. Duellen stod om avansement til første runde i NM.

Og etter et jevnt og tett oppgjør, med flere målsjanser, harde taklinger og gule kort så var det tilslutt Bjørnevatn IL som kunne strekke armene i været.

Historisk seier

- Dette var deilig. Vi har snakket om denne kampen, og vi ville vinne. Jeg sa til guttene før kamp at de skulle sette navnene sine i historiebøkene, sier spillende trener i BIL, Gierdius Tomkevicius, rett etter kampslutt.

Og guttene ble historiske, for ifølge idrettslaget selv har de ikke nådd første runde i cupen på hele 30 år. Samtidig var det godt å slå ut naboklubben. Det melder de selv på Facebook.

Og selv om naboene møter hverandre ofte har det som regel vært KIF som har gått videre. Denne gangen skulle det imidlertid gå annerledes.

Lagseier

Selv mener Tomkevicius at seieren var en skikkelig lagseier av både spillere og klubb.

- Her har alle bidratt for at vi skal vinne - fra tidlig morgen til sent på kvelden. Tidligere i dag så ble banen måkt, og flere har stått på her i kveld, sier han videre.

Men han innrømmer at ikke alt gikk etter planen. For selv om målet var å vinne, så var ikke spillet helt optimalt.

- Vi skaper flere sjanser, men vi beveger oss alt for sakte. Det gjør at vi ikke klarer å sette sjansene vår og skape mer, sier han.

Jevnt oppgjør

Og det skulle vise seg å ikke være en enkel seier. BIL måtte kjempe til siste slutt mot naboklubben. For til tross for at de gultrøyede presset hardt i første omgang, og det meste av spillet foregikk på Kirkenes sin banehalvdel, så ville ikke ballen finne maskene.

Det gjorde at det stod 0-0 til pause mellom lagene.

- Det er litt typisk oss. Vi kommer gjerne til de store målsjansene, men klarer ikke sette ballen i mål. Det må vi jobbe med, sier BIL-treneren.

Snudde kampen

Men selv om Bjørnevatn IL så ut til å styre kampen i første halvdel, så giret Kirkenes om i andre omgang og la press på hjemmelaget. Etter en rekke harde taklinger og flere gule kort kom vendepunktet. Kirkenes-spiller Henrik Floer ble felt innenfor sekstenmeteren, og dommeren pekte på straffemerket.

Jørgen Nilsen Jærijærvi skjøt rett på keeper, men ballen fant veien inn i mål, og Kirkenes jublet over å ha snudd kampen.

Men KIF-målet stoppet ikke BIL. Kort tid etter kjørte hjemmelaget opp tempoet, og spillet snur på ny. Etter å ha flyttet spillet over på svarttrøyenes banehalvdel utligner Bjørnevatn IL. Etter et godt slått frispark, setter Kim-Gøran Nilsen ballen kontant i mål.

Etter ordinær tid stod det 1-1 mellom lagene. Ifølge BIL-trener Tomkevicius var resultatet alt i alt ganske greit.

- Det ble en jevn kamp før straffesparkkonkurransene, og jeg synes at uavgjort fint beskriver kampbildet, sier han.

Til straffespark

Men ekstraomgangene skulle også vise seg å bli jevne. Ingen store sjanser ble produsert. Og idet mørket senket seg over stadion ble det klart at oppgjøret skulle avgjøres med straffer. Begge lag setter alle sine straffer, før det var klart for tredje straffe.

Da bommet KIF-kaptein Anatolij Anisimenko, og spenningen på blant publikum økte

Donatas Montividas skal sette siste straffe. Det gjorde han kontrollert, og BIL kunne slippe jubelen løs etter å ha slått ut erkerivalene og naboklubben Kirkenes for første gang på lang tid.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no