20. okt
O-LØP: Ellinor Tannvik Dalen med pappa Erlend Dalen - Fred Inge Eilertsen i bakgrunnen
.
 
– Mye lettere i byen enn i skogen
Ellinor Tannvik Dalen nøt mangelen på sørpe, da orienteringsgruppa til KIF skulle prøve å trekke løpevillige folk i Kirkenes sentrum.

Publisert: 02.mai.2016 10:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:04

Hva gjør orienteringssultne løpere når det er råtten snø og myrete bakke ute i marka? De trekker selvfølgelig til byen. Kirkenes Idrettsforening (KIF) holdt åpen orienteringsløptrening i kveldssol og gode temperaturer onsdag kveld, midt i Kirkenes sentrum. Der fikk de 15 påmeldte løpere, og med foreldre teller de omtrent 25 deltakere totalt.

Det var både nykommere og litt mer orienteringsvante å se på parkeringsplassen nedenfor kirka. Åtte år gamle Ellinor Tannvik Dalen hadde prøvd seg på orientering før, men da i skog. Sist hun sprang orientering var på Råtass-cupen i fjor, som da foregikk rundt Skytterhusfjellet.

Ellinor var klar på at det var lettere å springe rundt i byen. Etter endt tur rundt rekruttløypa, hadde hun lyst til å springe mer sammen med pappa Erlend Dalen.

– Det er mye lettere. Det er ikke så mye sørpe og slush, kommenterte hun.

– Og ikke så mange bakker, la Erlend til.

Tidlig på året

Fred Inge Eilertsen, leder for orienteringsgruppa, fortalte at det var nettopp derfor de la årets første åpne orienteringstrening til byen.

– Så tidlig på året, er det ikke så lett å dra ut i terrenget. Vi må vente litt, sa han.
Erlend var glad for noe som motiverer barn til å springe. Fred Inge så den effekten på unge.

– Det er litt som skattejakt å dra fra post til post, sa han.

At byen er ganske kjent for mange unge, var også en fordel.

– Den største forskjellen fra skogløping er at man springer i bymiljø. Man kjenner terrenget, men man kan bli distrahert av folk og biler, og man må følge med på kartet, for det kan være en mur eller liknende der man vil springe, sa Fred Inge.
Å løpe orientering i by kan også være utfordrende om man konkurrerer, siden man kan tape mye tid på å løpe ned feil gate.

– Det er kort mellom postene, og man kan springe fort, så man må resonnere kjapt, sa han.

Nye fjes

Fred Inge i orienteringsgruppa var ikke misfornøyd med oppmøtet. Han syntes spesielt det er fint å se nye fjes.

– Målet er å få litt rekruttering, og få med både unge og foreldre. Det er en treningssamling i slutten av mai, og det hadde vært artig å få med flere unger dit, sa han.

Noen nye fjes var det å se blant de voksne deltakerne også. Camilla Bakken Larsen prøvde for første gang, etter mas fra en venninne som styrer med det. Og det ga mersmak.
Camilla har noe til felles med mange deltakere den dagen, gamle og unge. Hun ser for seg å kombinere idrett med annen sport. Flere barn kom rett fra fotballtrening for å fortsette løpingen rundt om i sentrum.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no