18. okt
PENGEGAVE: Rotary Kirkenes, her ved president, Knut Rollstad og Jan Erik Meldgaard har gitt 150 000 kroner til arbeid for å få i gang snøproduksjon i Sandnesbakken. Jonas Endre Sjøkvist Karlsbakk er meget glad for gaven.
 
– Nå er vi i gang
Med 150 000 kroner fra Kirkenes Rotary er alpingruppa i Sandnes IL nærmere målet om å få til snøproduksjon i Sandnesbakken.

Publisert: 12.nov.2013 20:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:27

– Vi er helt avhengig av disse pengene og nå får prosjektet en «kick-start», forteller Jonas Endre Sjøkvist Karlsbakk i Sandnes IL. Nå håper han på at de kan produsere snø allerede i desember slik at man får åpnet til jul.

Uforutsigbart

I løpet av de siste fem årene har det vært to sesonger der man ikke har kunnet åpne bakken i det hele tatt grunnet snømangel.
– Vi er avhengig av forutsigbar drift for at vi skal kunne drifte og videreutvikle bakken. Nå er vi i gang med å bestille rør som skal legges oppover langs bakken som skal brukes til snøproduksjon, forteller Karlsbakk.

Han legger til at dette er en del av et større prosjekt, men at man kommer godt i gang med disse pengene. Det trengs imidlertid 150 000 til som de håper å få inn fra lokalt næringsliv. De har også søkt om tippemidler og har fått beskjed om at søknaden nå er registrert.

– Dette er imidlertid en lang prosess, men nå kan vi begynne å gjøre ting, sier en fornøyd Karlsbakk.

Til ungdommen

Det er Rotary Kirkenes som nå har bevilget disse pengene til alpingruppa. President, Knut Rollstad forteller at dette kommer fra overskudd fra Barentsmessa som Rotary arrangerer hvert år sammen med Kirkenes skolemusikkorps.

– Alt overskuddet går til barn og unge i Sør-Varanger, forteller han. Også First Lego League ble sponset av Rotary, som her bidro med 60 000 kroner.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no