22. okt
SPORTSDAGER: Anette Jensen, William Sjøstrand og Willy Bangsund er i innspurten til forberedelsene for årets Barents sportsdager.
 
– Russerne fryktet for sportsdagene
– De russiske utøverne som skal delta i Barents sportsdager fryktet at sanksjonene mot dem skulle gå utover idrettsarrangementet, sier Willy Bangsund.

Publisert: 30.jan.2015 12:54
Oppdatert: 23.okt.2017 10:47

Sportskomiteen i Sør-Varanger idrettsråd er i innspurten for årets arrangement, som samler både norske, finske og russiske utøvere i ishockey, bryting, fotball, boksing og kunstløp.

Ekstra viktig

– Det er ingen tvil om at Barents sportsdager er ekstra viktige denne gangen, på grunn av Ukraina-krisen. Hos russerne er det en sterk frykt for at sanksjonene skal ramme folk-til-folk-samarbeidet, idretts- og kultursamarbeidet. Det står sterkt i Norge og ikke minst på russisk side av grensen, sier Bangsund og får et enig nikk fra komitekollega William Sjøstrand, russer og bosatt i Kirkenes.

– Mange russere har problemer med økonomien nå. Det er mer enn dobbelt så dyrt for den vanlige russer å dra til vesten nå enn det var før jul. Og lønna er ikke økt, sier Sjøstrand.
Fra Russland vil 30 brytere, 20 ishockeyspillere, 90 fotballspillere, ti boksere og 20 kunstløpersker komme til Kirkenes kommende helg.

– Vi kunne ha invitert mange flere, men dessverre rekker ikke budsjettet vårt på 180 000 kroner lenger enn dette denne gangen, sier Bangsund.

I tillegg til fotball, bryting, ishockey, fotball, boksing og kunstløp, var det flere idretter som var aktuelle for årets sportsdager.

– Vi får håpe at både bordtennis, badminton, ski, karate, Taekwon-do og håndball er med neste år, sier idrettsrådets leder, Anette Jensen.

– Jeg har sagt det før og sier det igjen; det er utrolig viktig med samarbeid med russisk idrett. Det gjelder både på utøver- og ledernivå, sier Bangsund.

Idrettskonferanse

Under sportsdagene er konkurransemomentet og kampen om edelt metall, tonet noe ned. Her er det vennskap med idrettsutøvere over grensene, som er det viktigste. Lørdag kveld vil lederne møtes til idrettskonferanse på Thon-hotellet i Kirkenes.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no