18. okt
LOKALDERBY: BILs Hallvar Karikoski og KIFs Jørn Persen gleder seg til at sesongen blir ferdig. KIFs Espen Bruer tror det er viktigere for BIL å vinne denne enn det er for dem.
 
– Seier kan redde noe av sesongen
– Dette har vært en vanvittig tung sesong for oss. En seier mot KIF vil redde noe av helhetsinntrykket, sier BIL-trener Dag Helmer Mathisen.

Publisert: 04.okt.2014 08:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:43

Bjørnevatn IL har ifølge trener Mathisen prestert langt under pari i år.

– Vi må bare se hvor vi ligger, sier han.

Tabellen lyver ikke. Fjorten poeng har BIL samlet sammen på 20 kamper. De har skåret 27 og sluppet inn 75.

– Vi ligger seks poeng foran Sørøy/Glimt og dersom Glimt ikke får en veldig formtopp nå på slutten, så berger vi plassen, sier Mathisen.

Tent

Men å berge plassen er ikke nok for Mathisen og BIL.

– Dette har vært en ordentlig slitesesong for oss. Vi har hatt lite folk på trening og mange av spillerne har prestert langt unna det vi kunne forvente.
Lørdag formiddag kommer erkerival Kirkenes IF på besøk. Selv om sør-varangerlagene kjemper i hver sin ende av tabellen, så er dette en kamp BIL kan vinne.

– Det kan vi. Nå har vi hatt mye folk på trening i det siste. Å spille mot KIF er alltid noe som tenner våre spillere. Mange av våre er kamerater med flere på deres lag. Det er klart at ingen vil tape en slik kamp. Det kommer til å henge i gjennom vinteren. Vi er revansjesugne og skal gjøre alt som står i vår makt for at poengene blir igjen i Bjørneparken denne gang. Men det blir vanskelig. KIF har vært knallgode og ikke tapt siden 21. juni, sier Mathisen.
På tampen av sesongen har BIL fått ny keeper i Jon Asgeir Claudi fra Oslo, en ny stopper i Simen Fodstad fra Toten, ny venstreback i Fredrik Mathi fra Haugesund og ny spiss i Ivar Ytrebø fra Bergen.

– Alle disse har vist kvalitet og lovende ting på trening og vil bli viktige for oss i de to kampene som gjenstår denne sesongen, sier Mathisen.

Evaluering

Når sesongen er ferdig etter bortekampen mot BUL i Alta neste helg, er det tid for evaluering av sesongen i BIL.

– Vi må gå i oss selv og snu hver en stein for å finne ut hvorfor vi ikke greier å prestere bedre enn vi gjør. Det må stilles krav også på dette nivået. Vi kommer til å få inn flere spillere neste sesong og de som har vært i laget i år skal evalueres nøye med hensyn til neste sesong. Det har vært mye treningsfravær i år og det er jeg ikke fornøyd med. Seriøsiteten må opp. Det er ikke bare å daffe igjennom, selv om man spiller i 3. divisjon. Vi må stikke fingeren i jorda og se på oss selv som et fjerdedivisjonslag, siden vi ligger nest sist. Berger vi, så er det ene og alene fordi Finnsnes berger plassen i divisjonen over. Nå skal det jobbes hardt og øke treningsdosene betraktelig for at neste sesong skal bli bedre enn årets, sier Mathisen.

Feil tidspunkt

Mens BIL har fullt og forsterket mannskap, mangler KIF tre av sine viktigste spillere til møtet med BIL. Både Henrik Floer, Anatolij Anisimenko og Milos Vucenovic er ute. I tillegg sliter KIF med motivasjonen.

– Jeg føler kampen mot BIL kommer på et litt feil tidspunkt for oss. Vi er litt mette og utladede etter den fantastiske kampen vi hadde mot Fløya. Derfor anser jeg BIL som favoritter i dette oppgjøret, til tross for at det skiller nesten 30 poeng mellom oss. Jeg kjenner Dag Helmer veldig godt og så BIL mot Senja, der de var mye bedre enn tidligere i sesongen. Deres sesong er også på mange måter over, siden de har berget plassen. Sørøy/Glimt kommer aldri til å få full pott på de to siste. Men lokalderby er lokalderby. Jeg tror det laget som vil mest vinner, sier Bruer.
KIF-treneren kunne tenkt seg at kampene mot Fløya og Senja var de to siste kampene denne sesongen.

– Vi er gode mot de beste lagene og venter egentlig bare på Senja-kampen, men etter tolv kamper uten tap, så føler vi nå at sesongen på sett og vis er ferdig. Vi er beste finnmarkslag i divisjonen og har sikret tredjeplassen og blir nok der. Jeg tror ikke Fløya mister det. Spillerne er litt tomme nå, men det er min jobb å få opp arbeidsmoralen og minne dem om at det gjenstår fire omganger før sesongen er slutt, sier KIF-trener Espen Bruer.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no