22. okt
Bjørnevatn-spillerne kunne slippe jubelen løs på bortebane søndag. Med 3-1-seier er opprykket sikret. I midten fra venstre Bjørnevatn-spillerne Kristian Lantho Emanuelsen, Kabamba Tumba Kalabatama, Hallvar Karikoski, Kim Gjøran Nilsen, Kenneth Kainulainen Kurthi og Sigurd Hoseth Schultz.
 
- Sparer feiringa til siste hjemmekamp
Det ble en tung kamp, og lagene var jevnere enn resultatet skulle tilsi, slår matchvinneren fast etter at 3. divisjonsplassen var sikret.

Publisert: 24.sep.2017 20:11
Oppdatert: 23.okt.2017 11:25

- Veldig god følelse å vinne - men det er jo mandag og jobb i morra, så vi får ikke kost oss noe i kveld, slår Kim Gjøran Nilsen fast i bussen på vei de 26 milene tilbake fra Karasjok.

1-3 ble sluttresultatet da Karasjok tok imot Bjørnevatn IL i tredje siste serierunde søndag. Utfallet av årets serie har ligget i kortene hele høsten, da BIL har gått ubeseiret ut av kamp etter kamp. Bare seks mål har de sluppet inn på 20 kamper.

Norild vant sin kamp lørdag, og hadde fortsatt en teoretisk sjans til å kuppe tabelltoppen. Men den sørget Nilsen med to mål, og 15-årige Kabamba Tumba Kalabatama med ett, for å begrave søndag.

- Det var egentlig en veldig dårlig kamp av oss. Det var en tørr gressbane, så det ble veldig tungt å spille etter bakken, og vi måtte slå mye høyt. Så det var jevnere enn 1-3 egentlig, sier han til Sør-Varanger Avis.

Hjemmefeiring

Neste helg gjenstår en bortekamp mot Porsanger, og 7. oktober møter de Kirkenes hjemme. Først da kan de heve pokalen over hodet.

- Vi skal spare feiringa til siste hjemmekampen - men da må vi feire skikkelig, sier Nilsen.

BIL vant denne kampen også på tross av en del frafall i stallen. Blant annet måtte toppscorer Dan Michael Randa stå over. Men noe av nøkkelen til suksessen i år har nettopp vært en bred stall med både veteraner, talenter som har slått ut i full blomst, og helt ferske navn.

Dermed holdt det til seier søndag også. BIL har bare avgitt poeng i en eneste kamp i år (1-1 mot Honningsvåg). Av ferske navn peker Nilsen spesielt på Kabamba, som har satt inn seks mål for A-laget og åtte for B-laget i år.

- Han er et veldig stort talent, mener Nilsen.

Hard utfordring

Og neste år må laget både holde på talentene sine og sikre seg forsterkninger for å holde seg i 3. divisjon. Der spilte de teknisk sett i fjor også, men etter sammenslåingen fra 12 til seks avdelinger er nivået betydelig høyere.

- Det blir ganske mye tøffere, så det må forsterkninger til, det er helt klart. Så det blir spennende å se hvilke spillere vi klarer å skaffe oss og holde på, sier Nilsen.

- Kan Sør-Varanger trenge en sammenslåing mellom KIF og BIL for å klare å holde et lag på det nivået?

- Det er nok det som må til til slutt, tror jeg. Men det er nok vanskelig å svelge for mange, så jeg vet ikke helt når det kan bli, sier spissen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no