18. okt
SKITALENTER: Foran fra venstre: Ine Løvlien, Bente Losgård Landheim, Henriette Heitmann Mikkelsen. Bak fra venstre; Morten Vingli Odsæther (trener), Peter Andersen, Krister Aaen Pedersen, Markus Emaus Holm.
 
– Stor tro på sør-varangerløperne
Teamet til elitesatsingen til Lillehammer Skiklubs seniorgruppe består av seks løpere. Tre av dem er fra Sør-Varanger.

Publisert: 20.mai.2015 15:08
Oppdatert: 23.okt.2017 10:51

Ine Løvlien, Peter Andersen og Krister Aaen Pedersen har alle trådt sine barneskisko i Sør-Varanger. Nå er de en del av elitesatsingen til en av landets største skiklubber.

– Alle løperne på talentlaget er mellom 20 og 22 år. Vi har et ungt lag med et tydelig potensiale til å gå fort, spesielt på sprint, sier trener Morten Vingli Odsæther.

Framtiden

De tre øvrige løperne på elitesatsingen, som har fått navnet Team Coop Talent, er Henriette Heitmann Mikkelsen, Markus Emaus Holm og Bente Losgård Landheim. Sistnevnte er eneste løper igjen fra laget i fjor. Teamet vil totalt ha åtte treningssamlinger i inn- og utland.

– Vi har et veldig ungt lag og det er ikke til å legge skjul på at vi ser litt lengre fram i tid med dette laget enn kommende sesong.

Teamet har satt et treårsperspektiv, sier Vingli Odsæther.
Han sier det er en styrke at alle seks løperne bor på Lillehammer.

– Dermed kan vi gjennomføre flere ukentlige fellesøkter og løperne har hele tiden tett kontakt med trener og muligheter til individuelle økter. Alle fellesøktene og fire av samlingene blir gjennomført sammen med resten av seniorgruppa i Lillehammer Skiklub. Tilsammen vil de være rundt 20 løpere. Flere av øktene og samlingene vil være sammen med rekruttlandslagsløperne i klubben og vi vil også knive med Team Veidekke Innlandet på enkelte hardøkter gjennom treningsåret, sier skitreneren.

Treningssamling

I forrige uke gjennomførte talent-teamet den første treningssamlingen på Ilsetra, hvor de gikk både på ski, rulleski og beina.

– Dette er en god måte å samle gjengen på tidlig i sesongen, og viktig å komme i gang med gode treningsrutiner igjen. En ekstra bonus blir det når du kan stå opp tidlig på morgenen og skøyte i strålende sol innover de flotte Lillehammer-fjellene. Vi er godt i gang, sier Vingli Odsæther.

Teamet skal prioritere Norges cup-renn og Skandinavian Cup. Både Ine Løvlien, Peter Andersen og Krister Aaen Pedersen er tilknyttet toppidrettsgymnaset på Lillehammer. Nå blir de satset på i Lillehammer Skiklub.

– Hva tilfører sør-varangerløperne?

– De har alle hatt gode resultater og har sin styrke i sprint. De er treningsvillige og har også vist at de har god struktur i treningsarbeidet sitt. Vi har stor tro på dem alle tre, spesielt på sprinten. Alle tre har topp 20-plasseringer i Norges cup-renn. Og er du blant de 30 beste i sprint så vet alle at alt kan skje. Spesielt Peter har vist seg som en god sprinter og er en løper vi har stor tro på, sier team-treneren.

Tøft internasjonalt

Lillehammer Skiklubs eliteteam har ikke satt seg noen internasjonale mål utover den skandinaviske cupen kommende sesong.

– Norge er en stor skinasjon og nåløyet er veldig trangt for å komme med her. Men det er verdenscuprenn både på Lillehammer, Drammen og i Holmenkollen, og der er den norske kvoten litt større. Så der kan det være muligheter, sier Vingli Odsæther.

Han skryter av fasilitetene i OL-byen fra 21 år tilbake.

– Ja, har du ambisjoner som skiløper så er det ingen bedre fasiliteter enn her. Det gjelder både sommer og vinter. Alt er tilrettelagt, sier skitreneren.

– Hvor mye kommer løperne i elitesatsingen lå egge ned av trening i sommer?

– Jeg vil tro at en løper som Peter Andersen vil trene mellom 80 og 90 timer både i juni og juli. De vil ligge på mellom 850 og 900 timer i året, sier Vingli Odsæther.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no