10. des
FRITTSTÅENDE: Landslagstrener Stian Tvetene og gymnastene fra Kirkenes og Vadsø trener på oppvisning i frittstående som ungene skal ha på avslutningen. Alle foto: Yngve Grønvik
 
- Turn skal være gøy
– Mange synes jeg er streng, men jeg har en klar filosofi: Med tydelige rammer blir det gøy å trene, sier Jan Aage Schulsrud, turntrener i Mjøndalen. Han hadde med seg landslagstrener Stian Tvetene til Kirkenes.

Publisert: 16.apr.2018 13:25
Oppdatert: 16.apr.2018 14:53

Sammen med Stian Tvetene, hovedtrener for ungdomslandslaget i mix troppsturn, tilbrakte Schulsrud hele helga sammen med de eldste turnerne fra Kirkenes turnforening. De hadde også invitert Vadsø turn til å være med.

Inspirasjon

De to har lang erfaring som trenere i troppsgymnastikk, og reiser land og strand rundt for Norges Gymnastikk- og Turnforbund (NGT).

– For det meste handler det om sikringskurs for trenere, og det var slik vi fikk kontakt med turnforeningen her. Vi var på sikringskurs i Vadsø og traff trenere fra Kirkenes som spurte om vi kunne lage ei inspirasjonshelg for trenere og turnere i Kirkenes. Det ville vi jo selvsagt, så da var det bare å finne ei ledig helg, forteller Schulsrud.

Tett program

– Det er to fantastiske trenere vi har fått hit, sier leder i Turnforeningen, Jorunn Halvorsen Samuelsen.

– Vi holder inspirasjonshelg for de eldste gymnastene og trenerne og har invitert Vadsø, som kom med 20 turnere. De er en liten klubb, og den eneste andre i Øst-Finnmark, så det er naturlig for oss å samarbeide med dem, sier hun.

Turnerne har blitt delt opp i grupper etter nivå og har fått mye trening i grunnleggende teknikker mens trenerne har fått lære mye om metoder.

– Vi har vært to hele åttetimers-dager i hallen. Lørdag var preget av mye opp- og nedturer, og mange aha-opplevelser. I dag har det vært desto større oppturer. Det har vært intensiv læring fra to veldig engasjerte og dyktige trenere, forteller hun.

– Skal være gøy

– Det er kjempeviktig å ha trenerne med på dette. Det er ikke noen vits i at vi lærer bort en masse, og når mandagen kommer er det tilbake til det samme de gjorde før helga, sier Schulsrud.

– Jeg er kjempeimponert over innsatsen og mottakelsen fra klubben. De har godt med utstyr og er veldig lærevillige, legger han til.

– Det er viktig at ungene synes det er gøy å trene. De liker klare rammer og tydelige mål for treningen, da føler de seg trygge. Når den dagen kommer at de begynner å synes andre ting er gøy, sånn som kjærester og mopeder, er det viktig at de også synes treningen er gøy. Hvis det bare er kjefting og mas på trening, vet man jo hva de vil velge, sier Schulsrud.

Turnforeningen hadde fått støtte fra NGT for å hente de to trenerne, og hadde fått masse frukt fra en lokal handelsmann.

 
Trikot: – Det er klart dere må ha trikot, det er jo tøft, forteller Jan Aage Schulsrud til noen av de litt tvilende guttene.
TAKT: Ikke lett å få over 50 turnere til å gjøre synkroniserte øvelser, men øvelse gjør mester.
TRENERE: Like viktig å gi inspirasjon til trenerne. Her snakker Stian Tvetene med trenere fra Vadsø og Kirkenes.

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no