18. okt
UTPLUKKET: De som får spille i første omgang mot Vadsø jubler idet trener Aina Seterbakken plukker dem ut. Bak står trener Jill Hege Mortensen, og barna heter Kaisa Vindseth, Iben Elde Pedersen, Marie Gade Mortensen, Mathea Henriksen, Celina Henriksen og Malin Stangnes Hansen. (Begge foto: Håvard S. Mækelæ)
 
- Utfordringen er å la alle få spille
Når det er 30 barn på ett tiårslag, blir det litt venting på benken for noen. Et luksusproblem, mener trenerne.

Publisert: 21.jan.2015 07:10
Oppdatert: 23.okt.2017 10:46

Jubelen som kommer fra Kirkenes sin ende av banen er ikke på grunn av en målscoring. Kampen mot Vadsø har faktisk ikke begynt ennå. Men barna på tiårslaget til Kirkenes setter absolutt pris på å bli plukket ut til å begynne kampen. Med 30 spillere på samme lag, er det langt ifra noen garanti at man får spille først.

- Om alle skal få spille, så får man bare én omgang hver, sier trener Jill Hege Mortensen.

Men hun og de andre to trenerne gjør sitt for at alle skal få skikkelig kamperfaring. For når det unge håndballmiljøet er på en slik topp, gjelder det å holde på spillerne.

Halvparten av spillerne på tiårs-jentelaget til Kirkenes Idrettsforening (KIF) kom fra tusselaget denne sesongen. En del kommer til å gå videre opp i aldersgruppene etter hvert, og da skal de ha fått erfaring og beholdt spillelysten. Ikke en uvelkommen oppgave, skal man spørre trenerne.

- Det er litt luksusproblem. Det er så artig å jobbe med så mange spillere, slår Mortensen fast.

Egen serie

Årets tiårslag har også en fordel i forhold til tidligere. Dette året får de nemlig spille i en liten Varanger-serie. De har oppsatte kamper mot tiårslagene fra både Vadsø og Vardø. Idet SVA er innom Fjellhallen lørdag, får de unnagjort en hel del av hjemmekampene i den serien - der det ikke kåres en vinner, men poenget er å få kamperfaring.

Motivasjon

Motivasjonen er på topp tross at man må vente litt, skal man spørre spillerne selv. De fire som SVA snakket med synes det er gøy å spille.

- Vi skulle gjerne spilt mer, sier Celine Michelle Trasti Henriksen.

- Det har kommet mange nye spillere, og det er bare to andre lag i serien, sier Malin Hansen Stangnes.

De fire begynner å få litt erfaring. De har spilt håndball i fire til seks år hver - nesten halve livet. Og mer skal det bli: De ser absolutt for seg at de blir med i 14-årsserien.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no