20. okt
ETAPPESEIER: Nordmannen Lars Petter Nordhaug tok første etappeseier. Her ved målgang på Nordkapplatået. (Alle foto: Bernt Nilsen).
 
- Vi må fronte Kirkenes
Bernt Nilsen var til stede under sykkelløpet Arctic Race i forrige uke. Han mener lokalmiljøet i Sør-Varanger nå må på banen når løpet skal arrangeres i Øst-Finnmark om to år.

Publisert: 19.aug.2014 17:35
Oppdatert: 23.okt.2017 10:42

- Vi må sørge for at dette løpet ikke bare går på Nordsia. Tenk om vi kunne få til starten på Storskog, og kanskje få løpet innom Finland, tenker Nilsen. Sykkelløpet skal arrangeres i Nordland neste år, men året etter er det klart for Øst-Finnmark.

- Og da må vi være klare, mener han.

Folkefest

Nilsen var til stede på første etappe som gikk fra Hammerfest til Nordkapp. Han forteller om et flott arrangement og en skikkelig folkefest.

- Det var skikkelig liv, med 120 syklister fordelt på 20 lag, med alt det innebærer av trailere, telt og så videre. Det var et skikkelig proft opplegg, forteller Nilsen. Nå er det jo ikke slik at det bor så mange akkurat overalt der løypa gikk, men flere steder satt folk med flagg. Jeg så blant annet en gammel bestemor utenfor Olderfjord, som satt klar i campingstolen fire timer før løperne kom forbi, forteller han.

Norgesreklame

Nilsen forteller at han traff flere utenlandske journalister, som var helt over seg over å få komme til Finnmark og oppleve dette her.

- Det er uten tvil god norgesreklame, sier han og legger til at han også møtte flere kirkenesværinger som hadde tatt turen til sportsarrangementet. Syklister fra flere land var med på rittet. Deriblant Thor Hushovd som hadde dette som en av sine siste store konkurranser, men det ble ingen seier på den profilerte syklisten.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no