18. okt
BEST: Igor Spiridonov var banens dominerende spiller. Dette til tross; KIF tapte 1-8.
 
- Vi skal følge nøye med KIF-keeperen
– Vi kommer til å følge nøye med KIF-keeperen. Det sa TIL-trener Agnar Christensen, mektig imponert over Igor Spiridonovs innsats i KIFs mål. TIL gikk videre til 2. runde med 8-1. Men det var ikke Spiridonovs skyld.

Publisert: 17.apr.2013 20:20
Oppdatert: 23.okt.2017 10:39

Avansementet i cupen var aldri truet. TIL kjørte over KIF i det aller meste av kampen og vant helt fortjent 8-1. Men makan til keeperspill er ikke vist på Kirkenes stadion på en lang stund. Spiridonov, som for tre sesonger siden spilte kvalifisering til UEFA Cup for sin lokale klubb, Banga, i Litauen, vartet opp med den ene klasseredningen etter den andre. Både Aleksander Prijovic, Ruben Yttergård Jenssen, Thomas Kind Bendiksen og Thomas Drage gjorde flere forsøk på å overliste banens suverent beste spiller.

Historisk

Tre klasseredninger vartet Spiridonov opp med før det ble hull på byllen.
1-0 kom da Kind Bendiksen skjøt fra like utenfor 16-meteren og der var Igor sjanseløs.
Kind Bendiksen og Prijovic var frampå igjen, men måtte strekke våpen. Men så var det KIF som lykkes, da dommer Lydersen pekte på straffemerket etter en hands innenfor egen 16-meter. KIF-kaptein Eivind Braaten Blix klinte ballen i hjørnet til TIL-keeper Benny Lekstrøm. 1-1. Og med det ble den godeste Braaten Blix historisk, som den første KIF-spilleren som noensinne har scoret på et eliteserielag.
– Det har jeg ikke tenkt på. Vi tapte 1-8, så da er ikke mitt mål noe å tenke særlig på, sier han etter kampen.

Forsøkte

Så tok TIL tak.
– Vi ville drepe kampen så tidlig som mulig og vinne med så mye som var mulig, sa TIL-kaptein og lagets bestemann, landslagsspiller Ruben Yttergård Jenssen. Han tok kommandoen på midtbanen, serverte den ene lekkerbiskenen etter den andre og TIL fikk raskt ledelsen de var ute etter. Steffen Nystrøm skjøt 2-1 fra 16 meter, Thomas Drage 3-1 etter corner etter 18 minutter. Så presenterte Spiridonov seg med en dobbelredning på skudd fra Drage og Kind Bendriksen, før det var duket for 4-1 etter 28 minutter, regi og hovedrolle Yttergård Jenssen som kombinerte fint og gjorde tredjedivisjonsforsvarerne til KIF som statister.
Spiridonov hadde storspilt den første halvtimen, men selv ikke den beste kan redde alt.
– Vi har to gode keepere i Tromsø IL, men kommer til å følge med på han utover i sesongen, sier TIL-trener Christensen.

Vondt til verre

Etter få sekunder av andre omgang fikk TIL straffespark, men igjen reddet keeperen laget. Men det var bare et tidsspørsmål før TIL økte ledelsen. Nystrøm la på til 5-1 etter 48 minutter, da han løp igjennom. 6-1 kom to minutter etter det igjen, da Prijovic gikk i hodeduell med tre KIF-forsvarere. Eliteseriespissen vant duellen og kunne temmelig uforstyrret heade ballen i mål.
Ni minutter ut i omgangen fikk TIL en ny straffe, da Nystrøm ble tatt. Denne gang gjorde ikke Kind Bendiksen noen feil. 7-1. Og da Prijovic la på til 8-1 etter halvspilt omgang, så mente både KIF og TIL det fikk greie seg. Det ble ikke flere mål.
– Vi spilte fryktelig dårlig i begynnelsen av andre omgang. Vi gjorde et bytte vi traff heller dårlig med, men fikk mer snitt over spillet vårt med Preben Røtvold på midten. Da nektet vi dem de rommene de trengte, sier KIF-trener Tor Martin Hegrenes.

Ikke bra

Speaker Jørn Haga og kampens jury utropte 20 minutter før slutt Igor Spiridonov til banens suverent beste spiller. Ikke ufortjent, men selv tar ikke litaueren av.
– Når jeg slipper inn åtte mål, er det ingen grunn til å ta av. Da bryr jeg meg ikke om de ballene jeg reddet. Det var fantastisk atmosfære på stadion her i dag. Da er det synd at vi ikke presterer bedre, sier Spiridonov.
TIL-trener Christensen skrøt over mottakelsen laget fikk i Kirkenes onsdag.
– Det var fantastisk å komme hit. Målet var å gå videre. Det greide vi. Vi møtte et godt lag. Men åtte mål er ganske mye. Vi har storkost oss og møtt en fantastisk gjestfrihet. Bare det at speakeren på kampen oppfordrer folk til å heie på oss og folk som kommer med TIL-skjerf- og drakter for å se kamp i Kirkenes, nesten hundre mil unna. Slikt varmer, sier Christensen før han hastet inn i spillerbussen. TIL hadde ikke tid til ekstraomganger onsdag kveld. Flyet gikk en time etter kampslutt. Eliteserielaget var ikke i nærheten av å miste flyet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no