22. okt
NYOPPRYKKET: Hesseng IL er nyopprykket til andredivisjon og kampklare.
 
– Vi skal slå bra fra oss
– Jeg tror at vi skal greie å berge plassen i andredivisjon. Det sier Elisabeth Bye.

Publisert: 21.apr.2016 07:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:03

Bye er født og oppvokst på Hesseng. Hun reiste ut for å prøve seg på et høyere nivå i Tromsø. Etter spill i første- og andredivisjon med Fløya, kom hun hjem med knekt ankel og legg. Nå er hun klar igjen for moderklubben.

– Det ser bra ut. Vi har en god gjeng med sultne spillere som vil kjempe hardt for poengene, sier hun.

Optimister

Optimistisk er også lagvenninnene hennes, Annie Gundersen og Siren Myhre Wivesoll.

– Ja, det ser kjempebra ut, sier Myhre Wivesoll, ett av Hesseng ILs sterkeste angrepsvåpen på ving.

Tempoet er høyere, lagene de møter sterkere og jevnere besatt. Men Hesseng-spillerne mister ikke nattesøvnen av den grunn.
Da opprykksspørsmålet var oppe til votering var avgjørelsen nesten enstemmig. Nå er alle klare.

– Vi er nyopprykket og mye sterkere enn det vi var i fjor. Det er klart vi er optimister. Vi føler at vi har spillere som er gode nok, sier Myhre Wivesoll.
Hva er styrken til Hesseng ILs andredivisjonslag?
– Vi er aggressive, vi har mange raske spillere, og vi er en sammensveiset gjeng. Vi er ny i dette gamet, men jeg tror vi skal overraske, sier Bye.
Reiseutgiftene er ganske så mye større i andredivisjon. BUL er og blir seriefavoritter. Gode blir også Porsanger og Alta. Og Tromsdalen. Første seriekamp er hjemme mot Alta på Kirkenes stadion.

– Vi kan slå alle på gode dager, sier Myhre Wivesoll.

– Målet må være å sikre plassen og komme på øvre delen av den nedre halvdelen, sier Bye.

Optimistiske

Trenerne Frank E. Mikkelsen og John Henrik Mienna er optimistiske foran seriestarten og ser ikke mørkt på at nivået er høyere og tredjedivisjon er byttet ut med andredivisjon.

– Vi er bra fornøyd med det jentene har levert i seriekampene og har troen på at det skal være mulig å berge plassen. Det er klart vi må ha troen. Det viktige er at vi bygger lag og har det trivelig og morsomt sammen og gjennom det også få resultatene, sier Mikkelsen.
Hesseng IL skal prøve å være et spillende lag kommende sesong.

– Men møter vi de beste lagene, som for eksempel opprykkskandidatene BUL og Tromsdalen, så er det ikke vår oppgave å underholde. Da får andre ta seg av det, sier Mikkelsen.
Nytt av sesongen er en samarbeidsavtale Hesseng ILs damelag har inngått med Kirkenes IFs gode jentelag, der KIFs 1999-jenter får mulighetene til å spille andredivisjonsfotball med Hesseng IL i tillegg for spill på eget lag.

– Vi tror dette er viktig for utviklingen av spillere og jentefotballen i kommunen, sier Mienna og Mikkelsen.

fakta

Troppen

Keepere
Lill Reidun Josefsen og Ntanga Celina Tumba Kalabatama.
Forsvar
Sofie Heitman Hansen, Elisabeth Bye, Ina Randa, Hanna Sønvisen, Therese Midtli, Andrea Midtli, Marit Labahå og Sandra Larsen.
Midtbane
Mia Leinan, Maiken Åsheim Nilsen, Sunniva Josefsen, Annie Gundersen, Ingvild Marie Skibnes, Hilde Kristoffersen, Anikken M. Haldorsen og Line Strømhaug Grongstad.
Angrep
Eva Gabrielsen, Heidi Andreassen, Liv-Reidun Haldorsen, Camilla Semenoff Sundfær, Martine Varem Vang, Helle Victoria Amundsen, Eirin Indbjør Daniloff og Siren Myhre Wivesoll.
Trenere
Frank E. Mikkelsen og John Henrik Mienna

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no