20. okt
GLEDER SEG: En knapp måned før vintertreningene skal starte i Barentshallen, så har BIL trenerne på plass. Anton Romanov (til venstre) og Giedrius Tomkevicius gleder seg veldig til vintertreningen. (Alle foto: Tor Sandø).
 
- Vi vil ta en kamp av gangen
- Det er en klisje, men veldig enkelt; vi har ikke noe mål om opprykk nå. Vi satser på å vinne den første kampen og så den neste. Så får vi se hvor det bærer.

Publisert: 09.des.2016 07:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:12

Det sier Anton Romanov (31) og Giedrius Tomkevicius (32), Bjørnevatn ILs nye trenere for klubbens A-lag. BIL rykket ned i høst og skal spille i 4. divisjon kommende sesong. Anton og Giedrius er likestilte førstelagstrenere og gleder seg til å ta fatt.

- Da jeg tok over siste gang, for seks år siden, endte laget sist i 3. divisjon og var helt blottet for selvtillit. Nå tar vi over et lag som endte midt på tabellen, spilte tidvis god fotball og har helt andre ressurser og spillermateriell. Potensialet er stort, sier Romanov.

Trene hardt

Han trente BIL i tre år, før Dag Helmer Mathisen tok over og har trent laget i tre nye år.

- Vi skal ikke revolusjonere treningene. Prinsippene er mye det samme. Vi skal videreutvikle øvelsene og vårt lag skal spille fotballen langs bakken, sier Romanov.

- Dag Helmer gjorde en god jobb som BIL-trener. Men alle trenere er litt ulike og vi vil ikke si at noe er rett og noe er galt i det som er gjort. De som skal spille i Bjørnevatn IL fra vi starter opp for fullt 5. januar må være forberedt på å jobbe hardt fra dag én. Vi skal løpe mest av alle, sier Romanov.

Litauiske Giedrius Tomkevicius kom til Sør-Varanger og Bjørnevayn for halvannet år siden. Da hadde han spilt profesjonell fotball i hjemlandet i tolv år. Han har markert seg som en hardtspillende midtbanespiller, med vinnerskalle. Mens spillerkarrieren til Romanov er ubønnhørlig over, er Tomkevicius åpen for å «komme innpå i noen kamper».

- Jeg vil ikke stå i veien for yngre spillere, men vil holde meg i såpass god form at jeg kan spille noe.

Sp

Spillerne

BIL-troppen vil i 2017-sesongen ha 22-23 spillere. Når det gjelder hvem som er med videre, så er ikke alt klart. Midtstopper Donatas Montvidas kommer tilbake. Keeper Sarunas Jurevicius skal muligens prøvespille for et lag sørpå. Forsvinner han så er juniorkeeper Kristoffer Amble Mathisen eneste målvakt.

- Vi skal ha to keepere, så dersom Donatas forsvinner må vi ha inn en ny, sier trenerne.

- Vi har en fantastisk god miks av spillere, med spillere mellom 25 og 29 år som har vokst opp i Bjørnevatn og som blør for drakta hver gang de har den på. I tillegg har vi en samling med spillere fra tenåra og opp som er sulten og som kjemper knallhardt i hver kamp. Dette er en ønskesituasjon for oss trenere som skal utvikle dem. Jeg tror vi skal bli bedre neste år enn det vi var i går, sier Tomkevicius.

Kim-Gjøran Nilsen har (igjen) varslet at han gir seg. Det er ikke første gang målgarantisten har sagt fra om at nok er nok. Han har vært noe plaget med skader de siste sesongene, men har fortsatt skåret i de kampene han har spilt i gult og blått.

- Jeg tror Kim-Gjøran kommer tilbake når det nærmer seg, sier Giedrius.

- Vi har en gjeng med spillere som går på banen for å vinne hver kamp. I 4. divisjon vil jeg tro vi møter lag der alle satser på opprykk. Vi snakker ikke om opprykk. Men vi skal trene hardt og så får vi se hvor langt det holder.

Møter KIF

Begge lagene fra Sør-Varanger rykket ned fra 3. til 4. divisjon.

- Vi bruker veldig lite energi på å tenke på KIF, men det er klart at de to kampene betyr litt ekstra for spillerne. Men vi skal respesktere KIF og de andre lagene vi møter i løpet av sesongen, sier Romanov.

Han og Tomkevicius har fått en treårskontrakt som trenere i BIL.

- Vi skal trene så hardt at våre spillere skal løpe mest av alle. Det sier sportslig leder for A-laget, Jørn Brose Krogseng.

Han er veldig glad for at trenerkabalen er lagt i god tid før vintertreningen starter for fullt 5. januar. Hovedtrenerne er i boks og en keepertrener er i tenkeboksen.

- Anton og Giedrius kjenner spillerne og klubben. De vet hva som gjelder og måten vi tenker på i BIL, sier Krogseng.

Den sportslige lederen jobber for tiden også med å få BIL inn som kvalitetsklubb, som også kollegene i KIF jobber for. Dette involverer også å få inn folk i ledelsen av klubben.

- Arnfinn Mentyjærvi og jeg skal lede det sportslige apparatet rundt A-laget i klubben og vi skal også få inn flere, sier Krogseng.

Fortjent nedrykk

Han innrømmer at det var litt surt å rykke ned. Laget lå godt an til en plass blant de fire beste i sommerferien.

- Men så gikk vi på noen sure tap i høst som gjorde at vi ikke fortjente bedre, sier Krogseng.

Romanov og Tomkevicius var BILs førstevalg til å ta over trenerrollen til Dag Helmer Mathisen.

- Dette er vi veldig glade for. De står for kontinuiteten og skal rendyrke BIL som en spillende klubb, der vi ikke skal pumpe ballen oppover på måfå. Vi skal løpe mest og ha ballen i laget og være godt forberedt når sesongen starter til våren. Noe opprykksmål har vi ikke. Vi ønsker å bli best mulig og bruke de prinsippene og måten vi ønsker å trene og spille fotball på. Vi skal trene hardt og skal teste spillerne opp mot testresultatene til fylkets beste lag, Alta. Vi skal også i løpet av mars spille en treningskamp nettopp mot dem, sier Krogseng.

God rekruttering

Den sportslige lederen er godt fornøyd med rekrutteringen i klubben. Lagets 5. divisjonslag er rekrutteringsarenaen, der de yngste spillerne vil få gode muligheter til å hospitere.

- Det er masse talent og pågangsmot i klubben. Vi har 60-70 prosent juniorer som er tålmodige og vil få sjanser til å vise seg fram. I tillegg til ungguttene har vi fem-seks rutinerte 9910ere, gutter som er oppvokst i Bjørnevatn og idrettslaget og vil bidra i klubben. De vet hva som kreves, sier Krogseng.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no