18. okt
UBESEIRET: Vårsesongen er avsluttet og BIL kan gå ubeseiret inn i sommerferien. Her jubler laget i en kamp i Bjørneparken tidligere i år.
 
-Vi er utrolig fornøyd
BIL kan ta sommerferie med full pott etter helgens to seire på bortebane. Samtidig la KIF ned en solid innsats på bortebane.

Publisert: 25.jun.2017 18:26
Oppdatert: 23.okt.2017 11:21

I helgen var det klart for vårsesongens siste kamper for KIF og BIL sine A-lag.

Begge lag viste styrke på bortebane, og kunne reise tilbake til Sør-Varanger med henholdsvis fire og seks poeng.

Ubeseiret

For BIL sin del betyr helgens to seire at de går inn i sommerferien ubeseiret. De har så langt vunnet ti av ti mulige kamper når vårsesongen ble rundet av søndag.

Vi er utrolig fornøyd. Vi tar ikke av, og skal bruke sommerferien til å hvile godt. Så skal guttene omstille seg og ta fatt på høstsesongen, understreker trener Anton Romanov.

Romanov beskriver spillernes innsats i helgens kamper som profesjonell.

- Vi brukte troppen godt. Da vi møtte Inderfjord lørdag spilte guttene veldig profesjonelt og gjorde jobben uten å brenne for mye krutt. Vi vant til slutt 3-0, sier han.

Den store prøvelsen for BIL var imidlertid Hammerfest søndag.

Det viste seg å bli en langt mer jevn kamp.

- Kampen var preget av dårlig fotball fra begge lag og veldig sterk vind. Kampen ble jevn, og vi skapte noen få store sjanser som vi ikke klarte å utnytte. Da vi i andre omgang hadde medvind snudde vi kampen og vi var totalt dominerende fra første spark. Vi fikk 1-0 målet på et gunstig tidspunkt, og sikret seieren på slutten, forteller Romanov.

KIF med fire poeng

KIF tok også poeng i helgen. Da helgens to kamper var ferdigspilt kunne de reise hjem med fire poeng.

- Lørdag spilte vi 0-0 mot Honningsvåg. Jeg er veldig fornøyd med kampen, men ikke resultatet. Vi hadde flere store sjanser – spesielt på slutten – men vi klarte ikke sette dem, sier trener Anatolij Anisimenko

Søndagens kamp gikk imidlertid bedre for KIF.

- I dag spilte vi mot Porsanger. Den kampen vil jeg si er en av de beste kampene denne sesongen. Vi har full kontroll og den defensive jobben er jeg spesielt fornøyd med. Vi skaper gode sjanser og scorer tre mål, sier KIF-trener Anisimenko

Klar for hvile

Begge trenerne tror noen uker sommerferie nå skal bli godt for begge lag.

- Jeg tror guttene er slitne nå. Vi har hatt 13 kamper på to måneder, og treninger. Det skal nok bli godt for guttene å tenke på noe annet enn fotball og å få litt fri, sier BIL-trener Romanov.

-Jeg tror guttene er litt slitne, så litt fri skal nok bli bra, sier KIF-treneren også.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no