18. okt
FOTBALLSKOLE: Forrige helg var det fotballskole i Barentshallen, og det trakk lassevis med unger. (Foto: Yngve Grønvik)
 
100-årsturneringa ble amputert, men BIL ser lyst på fremtiden
- Veldig mye bra ungdom som kommer opp i fotballsporten nå, sier trener Arnfinn Mentyjærvi.

Publisert: 14.mar.2017 20:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:16

Bjørnevatn IL feirer 100 år som klubb dette året, og en stor del av den feiringen var en helgeturnering i Barentshallen. Dessverre måtte ett av lagene avlyse, og det satte en brems på spillemulighetene til fjerdedivisjonslagene.

- Nordlys kom ikke til fjerdedivisjonsturneringa, og da gjensto bare BIL og Norild. Så det ble bare én full kamp mellom de to lagene, forteller Arnfinn Mentyjærvi, turneringsansvarlig i klubben.

Når det i tillegg var få spillere på en del av femtedivisjonslagene, ble det også færre kamper der enn ventet. Så det som skulle være en todagersturnering, ble unnagjort på lørdagen.

Men Mentyjærvi ser det lyse i turneringa. For femtedivisjonskampene ble enda et eksempel på at det er flere gode fotballemner blant ungdommen i øst. Der spilte BIL 2, KIF 2, Norild 2, og Hesseng.

- BIL 2 var et gutte- og juniorlag, og det var veldig positivt at både KIF og Norild stilte med rene guttelag, oppsummerer Mentyjærvi.

Han er imponert over nivået til ungdommen, og ser mange gode fotballemner både i BIL, KIF og Norild.

- Det er veldig mye god ungdom som kommer opp i sporten nå, slår han fast.

Det er også fokus i BIL på å oppfostre barn og ungdom i fotballsporten fremover.

- Det var omtrent 120 barn på fotballskole forrige helg, og de ble trent av våre A-lagsspillere. Det er det Bjørnevatn IL handler om: Unger og ungdom. Derfor ser vi positivt også på de neste 100 årene, sier treneren.

Kvalitetsklubb

Både BIL og KIF jobber samtidig med såkalt kvalitetsklubbarbeid. «Kvalitetsklubb» er et konsept av Norges Fotballforbund (NFF) som handler om å få god struktur i klubben, og tilrettelegge for aktivitet for mange. Det skal blant annet gjøre det lettere for nykommere i klubben å komme seg inn i klubbarbeidet, slik at klubbene ikke blir avhengige av enkeltpersoner.

BIL har som mål å komme seg på Kvalitetsklubb nivå 1 innen i år, ifølge Mentyjærvi. Det innebærer blant annet å ha en plan for rekruttering av nye årskull, der spillerne gis likeverdige tilbud.

- Kvalitetsklubb-planene vil gjøre mye for fotballen, mener Mentyjærvi.

Dominerte turneringen

Når det gjelder kampresultatene i 100-årsturneringen, så dominerte hjemmelaget. Fjerdedivisjonsturneringas ene kamp mot Norild endte med 3-1 til BIL, mens BILs andrelag også vant alle sine kamper i femtedivisjonsturneringa.

- Hesseng var en stor overraskelse, og spilte veldig bra fotball, legger Mentyjærvi til.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no