22. okt
UNGE SYKLISTER: 100 barn skal sykle fra Nikel til Kirkenes til åpningen av Arctic Race of Norway. Sirbmá IL er en av arrangørene. Foto: Sirbmá IL
 
100 barn kan krysse grensa på hjul fra Nikel
Hundre barn kommer på sykkel over grensa fra Russland. Sammen med norske og russiske barn skal de sykle videre til Kirkenes.

Publisert: 09.jul.2018 17:08
Oppdatert: 09.jul.2018 17:11

– Det kommer til å bli et fantastisk syn. Når de kommer til byen vil Thor Hushovd ta imot dem fra scenen på torget, og vi håper at noen av proffene fra ARN-lagene vil være med og sykle sjarmøretappen fra Hesseng og inn til Kirkenes, det hadde virkelig satt en ekstra spiss på arrangementet, sier Kjerstin Møllebakken.

Barentssamarbeidet

Det er for å markere det 25 år lange samarbeidet i Barentsregionen sykkelturen «Border Crossing Cycling» arrangeres. Det skal skje samme dag som den offisielle åpningen av årets Arctic Race of Norway i Kirkenes.

– Jeg tror dette kommer til å få stor internasjonal oppmerksomhet, når vi vet hvor kjent Storskog og syklister allerede er, mener Møllebakken.

– Sør-Varanger kommune er den viktigste grensekommunen i Norge. Arctic race of Norway og Border Crossing Cycling viser at store folkearrangement i Sør-Varanger alltid er internasjonale begivenheter. Dette blir veldig spennende, og jeg ønsker rytterne lykke til, sier ordfører Rune Rafaelsen.

Det er Sirbmá IL og russiske Pilgrim, i samarbeid med Sør-Varanger kommune, Arctic Race of Norway og Barentssekretariatet som inviterer til sykkelturen over den norsk-russiske grensa.

alle kan melde seg på

Starten går onsdag 15. august kl. 9.00 norsk tid fra Nikel, og planen er å sykle inn på torget i Kirkenes ca kl. 15. Turen er på omtrent 55 kilometer og er både for barn, ungdom og voksne.

– Det settes også opp følgebusser, så det er ikke nødvendig å sykle hele veien, sier Møllebakken.

Påmeldingsfristen er 10. juli, grunnet visum, og påmelding og informasjon finnes på hjemmesidene til Sirbmá IL.

De har også invitert sine sykkelvenner fra Finland til

å sykle fra Näätämö og møte resten på Hesseng og sykle sammen inn til Kirkenes.

Det skal også velges ut 21 barn i alderen 6-12 år til å delta i den offisielle presentasjonen av lagene i årets ARN samme dag. I utgangspunktet blir det sju barn fra hvert av landene, og er tenkt valgt ut blant de påmeldte deltakerne til Border Crossing Cycling-turen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no