18. nov
STAFETT: Også på Kirkenes stadion er det fullt av barn og unge som deltar på TINE-stafetten. Her fra 2015. (Arkivfoto: Tor Sandø).
 
100 dager til TINE-stafetten
Nedtellingen har startet! Mandag 30. januar var det 100 dager igjen til verdens største skolestafett. I fjor var det over 105 000 elever som løp i hele Norge. I år er målet å få enda flere i aktivitet.

Publisert: 03.feb.2017 08:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:14

- TINEstafetten løpes 10. mai over hele landet, og det er ikke tilfeldig ettersom 10. mai er «Verdens Aktivitetsdag». En aktiv hverdag er viktig, og prosjektet bidrar til nettopp dette, sier prosjektleder i Norges Friidrettsforbund Magnus Trosdahl.

Frivillige

- Flere tusen frivillige er med på å gjøre TINEstafetten mulig i alle landets fylker. Vi er enormt stolte over innsatsen som legges ned av lærere, arrangører og ikke minst elevene, forteller Trosdahl.

TINEstafetten arrangeres av Norges Friidrettsforbund, og er Norges desidert største idrettsmønstring med deltakere fra sjette til niende klasse på 290 arenaer.

- Påmeldingsfristen for skolelag er 15. mars, og vi minner om at «førstemann til mølla»-prinsippet er gjeldene. Vi gleder oss til en dag med idrettsglede, avslutter han.

TINE har vært samarbeidspartner til stafetten fra starten. For TINE er det fokuset på fysisk aktivitet og et sunnere kosthold, samt å bidra til mer aktivitet i hverdagen for barn og ungdom som danner bakgrunnen for det over 20 år lange samarbeidet.

- TINE ønsker å være en pådriver for at barn og unge har et sunt og variert kosthold kombinert med aktiviteter som lek og idrett. For oss er det derfor en fryd å kunne bidra til at så mange barn får oppleve denne idrettsgleden, sier sponsorsjef Ann- Kristin Syversen i TINE i en pressemelding.

Største ungdomsmønstring

TINE-stafetten er Norges desidert største ungdomsmønstring med over 105 000 påmeldte.

Elever fra sjette til niende klassetrinn, det er ti deltakere på hvert lag (fire jenter og fire gutter pluss to reserver).

TINE-stafetten arrangeres den 10. mai med noen få unntak.

290 idrettsarenaer rundt om i landet.

Det var Norges friidrettsforbund som i 1993 henvendte seg til TINEfor å få sponset en friidrettsstafett på skoler. TINE ble med på samarbeidet for å motivere til økt fysisk aktivitet og bevissthet rundt kosthold hos ungdom. Norges friidrettsforbund er teknisk ansvarlig for gjennomføringen av samtlige arrangementer.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no