19. okt
SKIKKELIG GOD TRADISJON: Barentsskirennet er både idrettsglede, bålkos og stemning i løypa. Og selvsagt hører en skål for godt gjennomført løp med.
 
12,6 km fristil gjennom tre land
3000 skiløpere var med på lørdagens Barentsskirenn, et renn gjennom tre nasjoner i ekte folk til folk ånd.

Publisert: 15.mar.2016 19:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:02

Barentsskirennet mister ikke popularitet, tvert imot. I år var det registrert cirka 3000 søknader om deltakelse.

– Hvor mange som i realiteten var med er ikke godt å si, men det var godt med folk i løypene. Mange har vært med på arrangementet alle gangene. Været var fint, og det var også løypene, rapporterer internasjonal rådgiver i Petsjenga kommune, Tatjana Bazanova.

Den internasjonale rådgiveren har selv vært med på rennet minst ti ganger, og var glad for å være med. Ikke bare for å oppleve stemningen og få mosjon, men også for å få hilse på masse gamle venner - både fra Murmansk, Zapoljarnij og fra Kirkenes.

Idé i 1994

Barentsskirennet er på 12,6 kilometer, syv på russisk territorium, fire på norsk territorium og en kilometer på finsk territorium.

– Og løpet er i fri stil!

Det var den første russiske generalkonsul i Kirkenes, Anatolij Smirnov, som hadde ideen til skirennet i 1994. Ideen ble støttet av grensekommissærene i alle de tre landene. Første gang var rundt 500 deltakere med.

Vitamininnsprøyting

Sportskomitéen i Murmansk er arrangør, med godt samarbeid mellom de tre generalkonsulene og mellom grensekommunene Petsjenga, Sør-Varanger og Inari.

I tillegg bidrar ledelsen for Pasvik kraftstasjonene, TGK-1, som ligger i Rajakoski.
Litt ventetid på grensa ble det, men ikke mer enn man må regne med, meldes det om. Det meldes også at rennet ble en skikkelig fin vitamininnsprøyting for våren, og at turen anbefales på det varmeste.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no