19. okt
OPPOVER: - Det er bratt, tøft, byr på store utfordringer, kamp mot å gi opp og masse følelser. Derfor er det så herlig, ler GSV-sjef Jan Erik Haug og idrettskonsulent Kjetil Johansen. Napp i vandrepokalen er målet. (Foto: Yngve Grønvik)
 
200 soldater for MS
Allerede er 190 grensesoldater påmeldt, men målet er 200 ettersom det er 200-års jubileum i år. Vandrepokalen fra MS-foreningen er gulroten.

Publisert: 26.aug.2014 15:16
Oppdatert: 23.okt.2017 10:42

- Jeg sendte ut en ganske kort epost til alle soldatene, der jeg skrev litt om hva MS er og hvordan de kunne bidra til å hjelpe foreningen ved å delta. Responsen var overveldende, sier idrettskonsulent ved garnisonen, Kjetil Johansen.

Utfordring

Melkesyra arrangeres av MS-foreningen i Finnmark og er et bakkeløp fra lavvoen til Hans Hatle, opp skitrekket og ned igjen, og har allerede blitt en tradisjon, selv om det bare er tredje gang det arrangeres. GSV har før stilt opp med mange deltakere og satser på ny rekord i år.

Garnisonssjef Jan Erik Haug deltar selv for andre gang og sier at dette handler om mer enn å bare vinne.

- Det handler om å tørre å mestre utfordringer. For å gjøre det, må man ta noen, og derfor utfordrer vi andre lag og bedrifter, sier han.

Ikke gi opp

- Men det handler også om god helse. Og en klok mann har sagt at god helse er ikke fravær av skrøpelighet, men det å takle skrøpeligheten, sier Haug.

Han legger til at grensesoldatene har et oppdrag som gjør at de må ha god helse og god fysisk form, og at i dette bakkeløpet får de virkelig utfordret seg selv.

- Og så handler det om å ikke gi opp, legger idrettskonsulenten til.

- Den som gir opp vil aldri lykkes, og dette vil alle oppleve er en kamp med seg selv om å ikke gi opp. Det man gjør her kan man overføre til alle slags situasjoner i livet, det at man klarte det, selv om man hadde mest lyst å gi opp, sier Johansen.

Første som sykler

Kjetil Johansen er kjempebegeistret for at så mange bruker bakken til trening og sier han personlig vil sette opp en premie på ett tusen kroner til den første som klarer å sykle opp hele bakken.

- Det er det virkelig verdt, sier han.

Vandrepokal

MS-foreningen har satt opp en vandrepokal som ikke nødvendigvis går til den som vinner, men til det laget som utmerker seg på ett eller annet kreativt vis. Det kan være uniformering eller andre måter å gjøre seg selv litt ekstra synlig på i bakken.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no