13. okt
FOLKSOMT: Når 250 svømmere skal konkurrere, så gjelder det at alle skal vite når de skal hoppe i vannet. Her svømmes det stafett under fjorårets Barentsstevne. (Arkivfoto: Martin Gramnæs).
 
250 svømmere til Barentsstevnet
Kommende helg kommer 250 finske, russiske og norske svømmere til Nord-Norges største svømmestevne, Barentsstevnet.

Publisert: 22.jan.2015 22:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:47

Det vil yre av liv hele helgen i Barentsbadet. Barentsstevnet har over 40 år lange tradisjoner i Kirkenes. Først ble det avholdt i det gamle svømmeanlegget, før det ble pause mens Barentsbadet ble bygd. Dette er Barentsstevne nummer fem i nyere tid, siden Barentsbadet sto ferdig.

Høyt nivå

Elleve eller tolv russiske-, to finske og seks finnmarksklubber i tillegg til NTG-svømmere fra Tromsø, vil svømme om kapp i Kirkenes lørdag og søndag.

- Dette er et svømmestevne vi virkelig ser fram til. Her er gode medaljesvømmere fra Finnmark og de finske og russiske svømmerne holder et høyt nivå. Dessverre er svømmerne utenfor Finnmark vanskelig for å komme til våre stevner, men jeg tror nivået skal bli høyt likevel, sier svømmetrener Roger Daldorff i Kirkenes svømmeklubb.

Barentsstevnet har tilsammen 100 000 kroner i premiepenger og er åpent for svømmere fra elleve år og eldre. Det er også invitert til rekruttstevne.

20 fra Kirkenes

I tillegg til vanlige svømmekonkurranser, vil det også bli konkurrert i Super cup, der de seks beste møtes og svømmer etter utslagsmetoden. Det vil også bli avholdt stafetter.

Arrangørklubben, Kirkenes svømmeklubb, stiller med rundt 20 svømmere i sitt eget stevne.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no