19. okt
TRAFIKK: Nesten 4000 skiløpere gikk forbi de frivillige ved stolpe 1. (Begge foto: Sandra Asmyhr)
 
3800 skigåere i knallvær
Årets Barentsskirenn fikk ikke vindproblemene som dukket opp lenger nord den lørdagen.

Publisert: 15.mar.2017 07:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:16

Hvert år, om været og føret tillater, finner Barentsskirennet sted i grenseland. Det først og fremst russiske rennet går i områdene rundt Treriksrøysa, og skiløperne går igjennom både Russland, Finland og Norge.

Vanligvis trekker løpet mellom 3500 og 4000 løpere totalt, inkludert mellom 70 og 100 nordmenn. Slik var det også denne gangen: Monika Raab i Pasvikturist har hørt at det var omtrent 3700 russere, i tillegg til de 70 som dro fra Norge.

- Selv hadde jeg besøk, så vi dro i stedet opp til Treriksrøysa. Der hadde flere folk samlet seg for pølsegrilling, forteller Raab.

Det var knallvær hele veien for skiløperne. Den sterke vinden som traff både hundekjørerne i Finnmarksløpet og Kirkenes senere på dagen var ikke et problem for skiløperne oppe rundt Pasvik på formiddagen.

Norske frivillige hadde samlet seg på norsk side. Frivilligsentralen, Røde Kors og det norske militæret sto oppstilt ved stolpe 1. De sørget for masse heiing i tillegg til støtten ellers, ifølge Frivilligsentral-leder Sandra Asmyhr.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no