18. okt
SVART: Frode Stålsett har fått svart belte i karate. Her instruerer Frode barnepartiet; Julianne Koberg blir vist teknikk og klubbvenninna Ylva Hestvik-Furnes smiler ved siden av.

 
52-årige Frode fikk svart belte
For karateutøvere er det aldri for sent med svart belte. 52 år gamle Frode Stålsett graderte seg til gjeveste beltefarge sist søndag.

Publisert: 12.mar.2015 22:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:48

Tilsammen fikk Sør-Varanger karateklubb sju utøvere til nye belter under treningsleiren og graderingen 8. mars. Fem utøvere fikk første røde belte, mens en fikk andre blå.

Besøk

Leiren fant sted i Vadsø og ble ledet av Shihan Steve Arneil og varte fra torsdag til søndag.

– Totalt kom det 40 deltakere fra hele Norge og for første gang var også Russland representert med sensei Viktor Rozhkov fra Murmansk karateklubb, sier leder Elin Gaasland i Sør-Varanger karateklubb.
Selve graderinga tok over tre timer hvor deltakerne viste ferdigheter til sin beltegrad. For Frode Stålsett var det en ekstra prøve, ifølge Gaasland.

– I og med at når teknikkene var vist, alle kata i læreplanen vist og 150 situps og 60 armhevinger var unnagjort, samt noen runder sparring, skulle han knuse. Han fikk to planker oppstilt og fikk velge på hvilken måte han skulle komme gjennom. Etter noen nervepirrende sekunder slo han seg lett gjennom. Og da var graderingen over, sier Gaasland.

Resultater

Men resultatene lot vente på seg.

– Først var det pause med vurdering av kandidatenes innsats og så var det èn trening til. Da var alle deltakerne passe utkjørt. Men så kunne vi slippe jubelen løs, alle våre elever hadde bestått. For Frode smakte nok seieren ekstra godt. Han har forberedt seg i to år på dan-graderingen i tillegg til oppgavene han har i karateklubben som trener og klubbleder.
Frode begynte tidlig med turn og som voksen drev han Kirkenes judoklubb. Når de la ned gikk han over til fullkontakt-stilen Kyokushinkai karate hvor han har trent siden 2007. Hovedtrener Elin Gaasland sier hun er veldig glad for å få en til med svart belte i klubben så hun får en faglig sparringspartner, i tillegg til hans tekniske dyktighet.

– At Frode tar sort belte i en såpass fysisk tung gren som Kyokushinkai er, viser stor vilje og utholdenhet. Mottoet er å aldri gi opp. Man er aldri for gammel til å sette seg store mål og nå dem.

Kirkenes neste

Neste gradering finner sted i Kirkenes i månedsskiftet mai/juni. Nytt av året er at graderingen vil bli ledet av senpai Elin Gaasland.

– Styret i klubben er veldig glade for at vi nå kan tilby medlemmene gradering lokalt. Etter at klubben åpnet for at seksåringer kan trene så de behovet for å avholde gradering her. De minste elevene skal slippe å reise langt for å nå sine mål. Men å reise til Vadsø å bli gradert under Hanshi Steve Arneil er fortsatt det gjeveste. Han har 10. svarte belte og er sprekere enn de fleste i en alder av 80 år.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no