19. okt
MEDALJEHÅP: Kaja Bergersen fra KAK er medaljehåp både i ungdoms- og juniorklassen i kommende helgs NM på hjemmebane.
 
86 junior- og ungdoms-brytere i NM
Totalt 86 junior- og ungdoms-brytere er påmeldt til helgens norgesmesterskap i Fjellhallen.

Publisert: 17.mar.2016 12:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:02

De beste yngre bryterne i landet kommer til Kirkenes kommende helg for å kjempe om gjeve NM-titler på brytematta. Finnmark brytekrets er sammen med Kirkenes Atletklubb (KAK) arrangører av det fjerde brytemesterskapet som arrangeres i Sør-Varanger.

Ungdom

I ungdomsklassen lørdag er 62 brytere fra 24 bryteklubber påmeldt. Med unntak av Mehamn så er alle bryteklubbene i Finnmark representert med brytere i UNM. I kvinneklassen stiller det seks finnmarksbrytere. Her er Kaja Bergersen fra KAK et av de største medaljehåpene. I herreklassen stiller åtte brytere fra Finnmark.

Her er det flere som kan kapre en medalje; Artor Hagerup fra Tana og Azir Dzortoc, Shukrulla Jahla og Trygve Pedersen fra Vadsø AK er fire av de største mesterskapshåpene.

Junior

Søndag er det duket for NM i juniorklassen. Forhåndspåmeldingene viser en deltakelse på 73 brytere fra 26 bryteklubber. Også her er finnmarksklubbene godt representerte, og da spesielt i kvinneklassen. Av 24 påmeldte kvinner er ti fra Finnmark.

– Flere av disse har gullsjanser på en god dag, sier stevneleder Frode Gundersen fra Finnmark brytekrets.
Han nevner da spesielt Ramona Eriksen (AK-54 Vardø), Kaja Bergersen fra KAK, Gunn Rita Boine (BK Tana), Anna og Selma Pedersen (Vadsø AK). På herresiden stiller klubbene fra Finnmark med fem brytere.

– I juniorklassen på herresiden er konkurransen knallhard. Kanskje klarer Artor Hagerup fra BK Tana å ta en medalje i junior-NM, sier Gundersen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no