6. des
SYRIA: Trener Pål Harald Hansen er glad for at Ala Sheik-Omar (til venstre) og Badr Al-Ali er klare for guttelaget til Bjørnevatn IL.
 
Ala og Badr til BIL
Bjørnevatn IL har rekruttert de to første syriske flykningene i Sør- Varanger. Det kan komme flere.

Publisert: 24.sep.2015 16:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:55

De syriske guttene, 14 år gamle Ala Sheik-Omar og 15 år gamle Badr Al-Ali, bor begge i Bjørnevatn. Nå er de en del av fotballmiljøet i idrettslaget.

– Vi ble kontaktet av flyktningesykepleierne i kommunen om at det var to gutter som kunne tenke seg å begynne og spille fotball, sier Pål Harald Hansen i BIL.

Velkommen

Han sier at de to syriske ungdommene har glidd fint inn på guttelaget.

– Da de kom på trening, så samlet vi guttene i ring og vi ble enige om at dette var to gutter som vi skulle ta godt vare på, både på skolen og i idrettslaget. De har bodd i Bjørnevatn siden før skolestart og kan en del norsk allerede. Når vi spør dem om noe på engelsk, vil de gjerne svare på norsk. Og de er veldig hjelpsomme og er aktivt med på å samle sammen kjeglene når treningsøktene er ferdige, sier Hansen.

Lavterskel

Han sier at alle som vil kan komme og spille fotball for de gule blå.

– Vi fikk god erfaring med flyktninger og mange positive erfaringer da kongoleserne kom. Nå har vi en viktig rolle når det kommer syriske flyktninger til landet. Fotball er vel den beste inkluderingen du kan få. Det er et lavterskeltilbud av beste sort, der nesten eneste krav er at du har sko på beina, sier Hansen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no