18. okt
ANDREA: Andrea Pedersen fikk et kjempefint treningsopphold med trenere fra storklubben Ajax.
 
Andrea fikk Ajax-impulser
MERÅKER: Andrea Pedersen har i aller høyeste grad holdt fotballformen ved like i sommer. Andrea som fylte tretten år i juli, reiste i ens ærend til Nord-Trøndelag for å være med på Sommereventyret.

Publisert: 28.aug.2016 21:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:08

Av Svein Halvor Moe

Sommer er fotballskoletid på forskjellige steder i Norge. I Meråker i Nord-Trøndelag har flere fra Sør-Varanger deltatt på fotballskolen til den nederlandske storklubben Ajax.

– Andrea har en eldre søster som var med på det samme arrangementet for noen år siden. Hun anbefalte Andrea å reise selv om det ikke var andre fra Sør-Varanger som var med i den samme perioden. Søsteren mente det var uproblematisk ettersom det var lett å få nye venner. Det ble så Andrea reiste. Det er hun nok glad for i dag ettersom det ble seks innholdsrike og flotte dager sammen med ungdommer fra hele landet, sier pappa Jens Petter.

Han så ikke mørkt på å sende datteren så langt på egen hånd. Den unge tenåringsjenta ble i likhet med mange andre plukket opp av arrangørene på flyplassen og fraktet til Meråker hvor det var et tettpakket program fra tidlig morgen til sent på kveld. Andrea opplyser at det primært var på grunn av fotballen at hun oppsøkte bygda som har fostret opp så mange gode langrennsløpere og skiskyttere. Åttendeklassingen fikk sin dose med fotball.

Mesterliga-turnering

Det var nemlig to daglige treningsøkter med instruktører fra Ajax. Den nederlandske toppklubben som i en årrekke har vært en av de beste i verden på talentutvikling. Ajax stilte med noen av sine beste instruktører og ga det lokale innslaget og jenter og gutter fra et stort geografisk område en uforglemmelig opplevelse. 2003-modellen fra Kirkenes fikk i løpet av oppholdet stifte bekjentskap med en rekke nye finter og andre øvelser.

– Jeg både fikk stifte bekjentskap med nye øvelser og lærte mye. Det ble et uforglemmelig opphold, sier Andrea som altså opplevde mye i løpet av det ukelange oppholdet. Hun var også en del av Meråker Mesterliga som er en lokal variant av Champions League. På kveldstid spilte fotballskoledeltakerne for forskjellige lag og i originaldraktene til Milan, Liverpool, Manchester United og de andre europeiske storklubbene. Det var både gruppespill og sluttspill.

Spennende aktiviteter

Det var en flott ramme rundt turneringen som var med og satte en ekstra spiss på oppholdet til Andrea som ble kjent med mange de seks dagene hun oppholdt seg i Nord-Trøndelag. Åttendeklassingen fikk også ta del i mange spennende aktiviteter før hun satte seg på flyet og vendte nesa nordover. Foreldrene har allerede fått beskjed om at hun ønsker seg tilbake neste år. hun fikk for øvrig en god del nye venner i løpet av oppholdet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no