18. okt
TRENER: Assistenttrener i fjor, A-lagstrener i år. Anatolij Anisimenko gleder seg til å få hovedansvaret for Kirkenes IFs A-lag.
 
Anisimenko ny KIF-trener
Litauiske Anatolij Anisimenko tar over som ny trener for Kirkenes IFs A-lag. Han har skrevet en ettårskontrakt.

Publisert: 16.jan.2015 20:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:46

Anisimenko var assistent for A-lagstrener Espen Bruer i fjor. Når Bruer nå velger å tre til side av familiære årsaker, så sto Anisimenko klar til å overta.

– Jeg ser fram til å prøve noe nytt. Dette blir en god og nyttig erfaring for meg, sier litaueren, som fortsatt skal spille for KIF.

Ser an formen

– Jeg vil jo selvfølgelig se an hvilken form jeg blir i og om jeg blir god nok til å komme i førsteelleveren, sier han. Så får det vise seg om trener Anatolij finner plass til spiller Anatolij på laget.

Denne uka startet oppkjøringen til en ny sesong for fullt. Målet er ikke opprykk denne gang.

– Vi har et ungt og talentfullt lag og jeg vil ikke sette meg alt for ambisiøse mål. Men vi skal ihvertfall prøve å vinne hver kamp, sier han.

KIF trenger en ny keeper etter Igor Spiridonov som har flyttet til andredivisjonsklubben Eigersund. Dette kan bli en ny litauer, sier Anisimenko.

– Ja, han vil komme. Dette er en keeper som holder samme nivå som Igor, så dette blir spennende, sier Anisimenko.

Det er ikke klart hvem som blir litauerens assistenttrener. Fotballeder Roger Bruer i KIF seniorfotball er godt fornøyd.

– Ja, dette var en god løsning. Vi er en stor og god gruppe rundt Anatolij som skal kunne hjelpe ham dersom han trenger det, sier Bruer.

Han bekrefter at de nå jobber med å hente en litauisk keeper.

– Vi forsøker å skaffe ham en jobb, sier fotballederen.

Persen og Blix

Av spillerne så er det foreløpig ikke klart om kaptein Eivind Braaten Blix fortsetter. Han har en travel vinter med både studier og jobb og KIF vil ikke stresse fram en endelig avgjørelse. Angriper Jørn Persen er det også stilt spørsmålstegn ved. Han går på skole i Tromsø og er denne uka på treningsopphold i andredivisjonsklubben Tromsdalen.

– Dersom TUIL liker det de ser og gir Jørn et tilbud, så skal ikke KIF stille seg i veien for det. Vi har en politikk om at vi hjelper spillerne våre til spill på høyere nivå, sier Bruer.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no