20. okt
FORNØYD: Kaja Bergersen stakk av med pokal og bestemanns-pris under årets aprilstevne.
 
Aprilstevnet: Kaja tok pokalen hjem!
Vridde ankler, svette, tårer og harde kamper kom fram på brytematta i Fjellhallen lørdag. Kirkenes Atletklubb sin Kaja Bergersen kunne nok en gang heve pokalen.

Publisert: 29.apr.2017 19:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:19

Hvert eneste år, i takt med sildringen i smeltevann og som et sikkert vårtegn, har flere titalls brytere funnet veien til Fjellhallen i april. I år var intet unntak. Lørdag var det nemlig duket for det tradisjonsrike stevnet. Det ble holdt for 47. gang siden 1970.

- Det har vært et fantastisk stevne, og vi er veldig fornøyde med gjennomføringen. Det er klart det er mye som skal på plass, og en logistikk som skal gå opp. Men alt i alt har det blitt et fint stevne med gode resultater for klubben, sier leder i Kirkenes Atletklubb Hallbjørg Wartiainen.

- Jeg er fornøyd

Bryterklubben fra Kirkenes fikk mange sterke plasseringer under årets stevne. Men Kaja Bergersen gjorde nok en gang rent bord i sin klasse, og vant alle sine kamper. Nesten oppskriftsmessig hentet hun hjem pokalen. Samtidig som hun ble stevnets beste kvinnelige utøver.

- Jeg er fornøyd. Aprilstevnet og Oktoberstevnet er morsomme stevner hvor vi får god matching blant annet fra Russland. De er tøffe, og har en annen måte å bryte på, sier en engasjert og glad Bergersen.

I tenkeboksen

Hun har flere ganger de siste årene vunnet flere stevner, blitt norgesmester og har deltatt både nasjonalt og internasjonalt. Senest ble hun tatt ut på ungdomslandslaget. Når hun skal oppsummere årets sesong sier hun følgende:

- Jeg er veldig fornøyd med egen innsats. Sesongen har vært god, men den kunne også ha vært bedre. Det morsomste har vært å få representere Norge under flere stevner, det er alltid en glede. Samtidig har jeg deltatt på flere internasjonale stevner og gjort mitt beste under NM, sier en fornøyd Bergersen som i slutten av mai skal delta i Nordisk mesterskap i Danmark.

Men til tross for gode resultater går hun snart inn i tenkeboksen. Hun må ta et valg på om hun vil satse eller ikke.

- Men jeg slutter aldri med bryting. Det gjør jeg ikke. Om jeg ikke satser blir jeg med som trener i klubben, konstaterer hun.

Utvikling

Bergersen var imidlertid ikke alene om å vise styrke. Flere KAK-brytere gjorde seg bemerket med gode kamper, deriblant Arianne Must, Kevin Janbut, Linn Charlotte Stormo, Mathilde Fjell og Anatoliy Bogdanov og Edvard Wartiainen Rønning for å nevne noen.

Se resultatlisten her.

Og det er flere grunner til at en klubb, som ifølge leder Wartiainen er relativt liten, har sterke utøvere spesielt i 15 årsklassen. En av dem er Sergej Kozhukov. Flere av medlemmene trekker frem treneren. Kaja Bergersen er tydelig når hun forklarer hva Kozhukov har betydd de siste årene.

- Willy Bergsund har alltid vært dyktig, og har betydd mye i flere år. Men Sergej har gjort at vi har utviklet oss. Jeg tror det av og til er godt med noe nytt også. Han får oss til å yte det lille ekstra. Han er veldig disiplinert, tøff og direkte dersom noe blir gjort feil, sier hun.

Høyt nivå

Aprilstevnet som hovedsakelig er et seniorstevne hadde i år mellom 90 og 100 deltakere fra Finnland, Sverige, Norge og Russland. Ja, til og med hadde en klubb fra Minsk i Hviterussland kjørt hele veien nordover for å delta. Blant disse var det landslagsbrytere som skulle vise styrke.

Totalt var 19 klubber fra de ulike landene representert.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no