22. okt
 
Arctic Race: Han ble nummer én både i Kirkenes og Alta - men russer vant sammenlagt
Ingen klarte å gjøre noe med Mathieu van der Poel i spurten på avslutningsetappen i Arctic Race of Norway i Alta. Sondre Holst Enger ble nummer to.

NTB
Publisert: 19.aug.2018 18:48
Oppdatert: 19.aug.2018 18:58

Van der Poel var sterkest i avslutningen og tok sin annen etappeseier i firedagersrittet. Det sørget for at Corendon-Circus-rytteren vant poengtrøya.

Sondre Holst Enger prøvde å hente inn 23-åringen, men belgieren ble for sterk i Alta. Vestfoldingen måtte dermed ta det til takke med 2.-plass på etappen. Det er han godt fornøyd med.

– Det har vært ganske tungt og mye stang ut i det siste, så det er egentlig veldig deilig at det løsnet og ble en opptur. Jeg kom litt for langt bak i spurten. Jeg måtte tette en luke, og det koster jo, men det er deilig å kjempe oppe i toppen igjen, sa 24-åringen til TV 2 etter målgang.

Odd Christian Eiking ble nest beste nordmann på 7.-plass.

Før avslutningsetappen var Markus Hoelgaard på annenplass i sammendraget med sju sekunder opp til russiske Sergej Tsjernetski. Joker Icopal-rytteren fikk en tøff avslutning og klarte ikke å kjempe om sammenlagtseieren. Han endte på 21.-plass på etappen.

Tsjernetski endte på 8.-plass i Alta og sikret med det sammenlagtseieren i rittet.

Hoelgaard endte på 2.-plass i sammendraget, 11 sekunder bak russeren, og på tredjeplass i kampen om poengtrøya. Han vant derimot ungdomstrøya ett sekund foran amerikanske Colin Joyce.

Sindre Skjøstad Lunke tok klatretrøya.

Den avsluttende etappen startet i Kvalsund og var 145,5 kilometer lang. Årets Arctic Race of Norway var det sjette i rekken.

***

  • LES FLERE ARCTIC RACE-SAKER FRA SVA I FELTET TIL HØYRE
 
Marcus van der Poel (23) på pallen i Kirkenes etter første etappe.
Foto: Bernt Nilsen

MÅLGLEDE: Linus og Oliver Johansen etter juniorløpet i Kirkenes torsdag. Foto: Martine Henriksen

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no