18. okt
KLART: Det er straks klart for Nordnorsk mesterskap i dressur på Stall Fire Vinder. Her er Silje Mari Olsen i aksjon på et stevne i juni. (Arkivfoto: Tor Sandø).
 
Arrangerer nordnorsk på sparket
Siden ingen hadde anledning til å arrangere Nordnorsk mesterskap i dressurridning for lag, tok Sør-Varanger Rideforening utfordringen på strak arm.

Publisert: 06.aug.2013 14:19
Oppdatert: 23.okt.2017 11:05

Arrangementet går av stabelen allerede til helgen og leder, Monica Hauan, forteller at ting begynner å falle på plass.

- Vi arrangerte et stort stevne første helga i juni, som gikk glatt og greit, så vi fant ut at vi kunne kjøre ett til da vi fikk forespørsel i slutten av mai, sier hun.

Flere krav

Det var egentlig Troms som hadde ansvaret med å arrangere mesterskapet, med ingen av klubbene der hadde anledning til å ta på seg oppgaven. I Finnmark er det bare to steder det går an å kjøre et slikt mesterskap; Sør-Varanger og Hammerfest.

- Man må ha to baner av internasjonal standard. En for trening og en for selve konkurransen. I tillegg må man ha nok plasser til alle hestene, forteller Hauan. Lederen legger ikke skjul på at dette er et kostbart stevne å arrangere.

- Vi må ha to dommere der den ene minimum må ha utdannelse kalt Dommer 2 (DD2) og den andre DD1 og det finnes bare en i Nord- Norge som har DD. Vi har hentet opp to dommere og to stewarder fra Oslo og Bergensområdet, og du kan tenke deg at det var ikke akkurat billige billetter vi fikk tak i når vi tok på oss å avholdet stevnet på så kort varsel, understreker hun. I Mesterskap bør man jo ikke dømme egne elever, barn, hester og så videre, så da må vi hente dommere sørfra, forklarer hun videre. Det er også pengepremier til vinnerne i Nordnorsk mesterskap, noe som høyner prislappen ytterligere.

Rutine

Selv om det blir hektisk innspurt den siste uka, er Hauan klar på at det blir avholdt mesterskap.

- Vi begynner å få god rutine på å arrangere store mesterskap, og medlemmene er skikkelig flinke til å stille opp på dugnad, skryter hun. Per mandag ettermiddag er det påmeldt 30 startene og 20 ekvipasjer. Det tilsvarer syv lag.

- Jeg vet det kommer lag fra Troms, og det er vi veldig glade for. Om det kommer noen fra Nordland, er ikke sikkert enda. Mange må planlegge i god tid, og det tar fort en uke med kjøring og overnatting hvis man kommer fra Nordland, sier lederen. Den siste uka brukes på loddsalg og frieri til næringslivet for å få inn nok midler.

- Jeg håper at de tar oss godt i mot, avslutter Monica Hauan.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no